Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op de tweede Pokémon GO-Community Day
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is komende zaterdag tijd voor de tweede Pokémon GO-Community Day. Alhoewel Niantic dit keer al bijna een maand van te voren is begonnen met communiceren, is er nog veel onduidelijkheid. Daar hopen we middels dit artikel daar een einde aan te maken voor iedereen die het leest.

Eventtijden

De tweede Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 24 februari van 11.00 uur tot en met 14.00 uur. Dat betekent dat we drie uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Dratini

Tijdens het evenement is Dratini de speciale event-Pokémon. Waar het beestje normaal amper te vinden is, is hij er zaterdag vermoedelijk zeer veel. Het is onbekend wat de verschijningsgraad is, maar Pikachu zat echt op iedere hoek van de straat. Niantic heeft op de officiële website wel aangekondigd dat Dratini vooral in parken voorkomt. En zoals ondertussen bekend is er ook een Shiny-variant!

  • Tip: Bevind je vlak voor 11.00 uur in een (groot) park
  • Tip: Zorg dat je voldoende Ultra Balls hebt (Dratini is lastig te vangen)
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer Dragonite)
  • Tip: Gebruik Incense voor nog meer Dratini
  • Tip: Gebruik de Pokémon GO Plus alleen voor Pokestops

Event-move: Draco Meteor

Iedere Dragonair die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Dragonite en iedere Dragonite die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Draco Meteor. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Pikachu kreeg Surf tijdens de vorige editie, maar werd er niet sterker door. Pokémon GO Hub zocht uit of het een echte verbetering is.

Om te bepalen welke aanval er sterker is, zijn een aantal factoren van belang. Draco Meteor is in de basis veel sterker, maar duurt ook langer om op te laden. Daarom is gekeken naar het aantal schade in dezelfde tijd. Ook in dat geval komt Draco Meteor er beter uit, maar is het verschil minimaal.

  • Tip: Als je al een zeer goede Dratini hebt, kun je er alvast een Dragonair van maken

Event-bonus: Drie keer catch-stardust

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de extra stardust die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst (dus ook niet Dratini) drie keer meer stardust. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor het uitbroeden van eieren.

  • Tip: Gebruik het hele evenement star piece (0.5 keer meer stardust)
  • Tip: Als je toch star piece aan hebt, loop dan veel eieren uit

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige keer duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer stardust opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
  • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn

Het laatste nieuws

Op onze Facebookgroep houden we je op de hoogte. Word lid en mis niets, ook niet komend weekend.