Doorgaan naar artikel
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom brengt met zijn sprookjesachtige verhaal en perfecte, kleurrijke presentatie een geweldige en magische wereld naar je huiskamer. Daarnaast voelen de gevechten erg lekker aan en lijkt het spel ook een lekker tempo te hebben.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is inmiddels al lang geleden aangekondigd en sinds kort is het spel ook daadwerkelijk af voor de release van volgende maand. Wij hebben de game twee uur lang kunnen spelen en zijn meer dan een beetje enthousiast.

In deze twee uur moesten we problemen oplossen in het interessante en levendige Goldpaw, een stad waarin alles besloten wordt door te gokken. Echter lijkt hier iets niet helemaal in de haak te zijn en het is aan Evan en zijn metgezellen om dit uit te vogelen.

In een korte tijd reizen we door een woestijn-achtig gebied met verschillende monsters om te verslaan, verkennen we een leuk stadje met winkels en komen we de nodige eindbaasgevechten tegen. Er zijn hierbij een aantal dingen die meteen opvallen aan het spel.

Ten eerste is het de algehele presentatie van Ni No Kuni II die echt spectaculair is. Visueel ziet het er allemaal prachtig sprookjesachtig uit en de geluidseffecten en de muziek passen er perfect bij. Dit zorgt ervoor dat je helemaal in de wereld zit. Dit gaat goed gepaard met het tweede punt, namelijk het grote aantal cutscenes. Persoonlijk waren wij erg onder de indruk, maar het zijn een hoop dialogen en tussenstukjes. Wij vonden persoonlijk dat het tempo perfect was: elke keer dat het praten wel erg lang duurde, kwam er weer een actievol stuk aan. Als je echter alleen houdt van actie, actie en meer actie, kun je misschien toch beter iets anders proberen.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom goldpaw

Dan zijn er ook nog de gevechten in het spel. Erg vloeiend ga je van de gewone wereld een gevecht in en deze verlopen ook erg soepel. Je hebt verschillende personages onder je controle in realtime en allemaal hebben ze een aantal verschillende aanvallen en spreuken. Dan zijn er ook nog kleine hulpjes die rondlopen, die je af en toe in kan zetten om je te ondersteunen. Zo kunnen ze een kanon voor je afschieten of je levenspunten herstellen.

De gevechten voelen erg prettig aan en zijn eenvoudig, zonder dat het daardoor saai wordt. Hierdoor word je ook helemaal niet uit de spelwereld gezogen en zo hebben wij er de volle twee uur helemaal gezeten. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is een avontuur dat enorm veelbelovend lijkt en, als onze speelsessie iets zegt over de rest, ongetwijfeld voor ongelooflijk veel speelplezier gaat zorgen bij de launch van 23 maart. Wij kunnen niet wachten!