Doorgaan naar artikel
My Time At Portia
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

My Time At Portia is nu al enorm vermakelijk en de structuur biedt genoeg opties voor extra content. Het ultieme spel om je lekker mee te ontspannen tijdens een regenachtig weekend.

My Time At Portia, de kans is groot dat je nog nooit van deze titel gehoord hebt. De game is sinds ongeveer een maand via Early Access op Steam te verkrijgen en zal later dit jaar ook voor de Xbox One en PlayStation 4 verschijnen, zowel met de preview-versie als het uiteindelijke spel.

In My Time At Portia reis je af naar, je raadt het al, Portia. Hier heeft je vader namelijk zijn workshop voor je achtergelaten. Aan jou de taak om deze in ere te herstellen. Dit doe je door opdrachten van bewoners van het dorp te voltooien. Deze bestaan meestal uit het maken van een bepaald voorwerp, maar hoe werkt dit? In My Time At Portia kun je bomen omhakken, stenen en mineralen delven en waar nodig monsters bevechten. Vervolgens kun je bijvoorbeeld het hout zagen in planken of het koper omsmelten in staven, om vervolgens echte producten te gaan maken. In het begin kan het misschien een klein uurtje duren om uit te vogelen hoe alles precies werkt, maar voordat je het weet, ben je lekker bezig en wil je nooit meer ophouden. Ook kun je een kleine boerderij beginnen voor nog meer dolle pret.

Dit klinkt als iets wat je al een miljoen keer eerder hebt gehoord en deels is dat ook waar. Echter presenteert My Time At Portia dit alles op een unieke wijze. Zo is het niet als een sandbox-game waarbij je maar ergens in een wereld gedropt wordt en je het zelf allemaal uit mag zoeken. De game heeft namelijk missies en opdrachten die een zekere structuur bieden, wat bijzonder prettig is. Zo heb je altijd wel een doel voor ogen en hoef je je geen moment te vervelen, maar het is ook zeker mogelijk om je eigen ding te doen.

My Time At Portia-launchtrailer, My Time At Portia kappen

Daarnaast is de wereld bijzonder kleurrijk en komt het met een prettig, onschuldig muziekje. Het is een waar plezier om door Portia te lopen en van hot naar her te gaan om je klusjes te voltooien. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat My Time At Portia het ultieme spel is om tijdens een regenachtig weekend te spelen en niet meer los te laten. De game is nog in Early Access, maar er komen regelmatig mooie toevoegingen bij. Aangezien het spel om missies en opdrachten draait, zal het ook niet heel lastig zijn om meer content aan het spel toe te voegen in latere stadia van de ontwikkeling. We verwachten dus heel veel van de toekomst.