Doorgaan naar artikel
‘Battlefield WWII in de maak voor dit jaar’
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De geruchtenmolen draaide al een tijdje op volle toeren wat betreft de nieuwe Battlefield-game van DICE. Dat we dit jaar nog een nieuw deel mogen verwachten is inmiddels zeker, maar er was nog niet bekend in welke setting de game zich afspeelt. Zojuist is door kenners aangegeven dat we ons dit jaar mogen opmaken voor een Battlefield WWII.

Er werd al een tijdje gesproken over deze setting of een nieuwe Bad Company. Er is zelfs beweerd dat ze beide gemaakt zouden worden, maar voor dit jaar mogen we er maar één verwachten. Hoewel we nog even zullen moeten wachten voor de onthullingstrailer is wel al aangegeven dat er nu een Battlefield met Tweede Wereldoorlog-setting in de maak is. Dit zou wel mooi aansluiten op Battlefield 1, waarin de Eerste Wereldoorlog centraal stond.

Wat de uiteindelijke naam van de game zal worden eveneens niet bekend. Dit zou bijvoorbeeld Battlefield II kunnen zijn, maar ook Battlefield V wordt regelmatig genoemd. Recentelijk werd ook aangegeven dat de nieuwe titel tijdens de E3 van dit jaar speelbaar zal zijn.