Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Mysteryland 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Het festival dat we deze week gaan voorbeschouwen gaat al een behoorlijk tijdje mee. Al in 1993 werd de eerste editie gehouden op het Midland Circuit in Lelystad. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een van de grootste en beroemdste festivals van Nederland en is het daarbij nog eens een meerdaags festival geworden. We hebben het hier natuurlijk over Mysteryland, dat ook dit jaar weer gehouden zal worden op de Floriade in Haarlemmermeer. Afgelopen week is de volledige line-up bekend geworden, hoog tijd dus om eens te kijken wat Mysteryland 2018 ons te bieden heeft.

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official) op

Net als bij de afgelopen edities zien we op zowel zaterdag als zondag een uitgebreide line-up, waarbij niet elke hostingpartner op beide dagen aanwezig zal zijn. Zo zien we op zaterdag Trance Energy staan, dat op zondag plaats maakt voor Hardwell presents Revealed en ook Sexy by Nature zien we alleen de eerste dag, waarna Yellow Claw het een dag later overneemt. Verdeeld over de dagen zien we daar Cosmic Gate, Marco V, Als & Fila, Markus Schulz, Hardwell, Quintino, Yellow Claw en Sunnery James & Ryan Marciano.

Grote hostingpartners die we wel op beide dagen zien, zijn natuurlijk vaste gast Q-Dance en ook Thunderdome heeft sinds een paar edities zijn terugkeer gemaakt. Hier vinden we Brennan Heart, Wildstylez, Bass Modulators, Anime, Buzz Fuzz, Dano en The Viper. Ook voor de liefhebber van het steviger werk is zoals vanouds dus meer dan genoeg te beleven.

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official) op

Als we naar de mainstage kijken, dan zien we daar de grotere namen zoals Benny Rodrigues en Hardwell. Wat daarbij opvalt is dat de zondag wat beter bedeeld lijkt te zijn qua grote namen, dan komen namelijk Axwell en Ingrosso, plus nog eens Dimitri Vegas & Like Mike.

De grote kracht van Mysteryland is dat bijna elke dance-stroming ruim vertegenwoordigd is. Een perfect festival dus voor wie zich liever niet vastpint op een genre en ervan houdt om nieuwe dingen te ontdekken. Ook het feit dat de nadruk niet per se op de mainstage ligt is een welkome afwisseling (de stage van hosting partner Q-Dance is misschien nog wel groter dan de main). Wij kunnen een bezoek aan Mysteryland dan ook van harte aanbevelen, al is het alleen maar vanwege de fraaie omgeving die de organisatoren elk jaar weer weten te creëren.