Doorgaan naar artikel
Festival Friday: The Flying Dutch 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we eerder al een kijkje hebben genomen bij zusterfestival De Vliegende Vrienden van Amstel Live, is het nu tijd voor The Flying Dutch 2018. Dit dance-festival, dat zich kenmerkt door de tussen drie locaties heen en weer vliegende DJ’s, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in de vaste steden Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Een leuke bijkomstigheid is dat het deze keer tegelijk valt met de eerste officiële Dag van de Nederlandse Dance, namelijk 2 juni.

Een bericht gedeeld door The Flying Dutch (@theflyingdutch_official) op

De line-up

Als we naar de namen op het affiche kijken blijkt dat er dit jaar flink is uitgepakt. Zo staan onder andere Armin van Buuren en Tiësto samen op het programma. Iets dat nog niet al te lang geleden bijna ondenkbaar werd geacht. Naast deze twee legenden zien we ook nog Afrojack, W&W, Ryan Marciano & Sunnery James en Don Diablo hun kunsten vertonen op alle locaties.

De locaties

Foto: The Flying Dutch

Net als de vorige jaren zal je als bezoeker ook dit jaar weer kunnen kiezen tussen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. In Amsterdam is er dit jaar voor het eerst een nieuwe locatie, vanwege werkzaamheden aan het Olympisch Stadion. De nieuwe locatie op het N1-park, die het The Flying Dutch Park is gedoopt, is volledig geschikt voor outdoorfestivals vanwege het vele groen, de prima verbinding met het openbaar vervoer en de ruime parkeermogelijkheden.

In Rotterdam wordt er voor de vaste stek op het buitenterrein van Ahoy gekozen en in Eindhoven is wederom het E3 Strand het toneel. Op deze locatie werd in het verleden ook dancefestival We Are Electric georganiseerd.

Wil je twee van de grootste DJ’s die Nederland ooit heeft voortgebracht samen zien op een festival, aangevuld met nog een flink aantal andere toppers dan is The Flying Dutch 2018 jouw festival. Dat je daarbij ook nog eens voor je favoriete locatie kan kiezen is dan alleen maar mooi meegenomen.