Doorgaan naar artikel
HTC Vive Pro prijs bekend en kan worden besteld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Begin januari kondigde HTC tijdens de CES 2018 de nieuwe vr-headset aan. Zojuist is ook de HTC Vive Pro prijs bekend.

Er werd tot nu toe vooral gespeculeerd over de mogelijke prijs. Inmiddels is de Vive Pro als pre-order te bestellen voor een bedrag van €879,-. De eerste modellen worden vanaf 5 april verstuurd.

Ten opzichte van de voorloper, de HTC Vive, is de resolutie van de 3,5-inch amoled-schermen opgewaardeerd van 1080×1200 naar 1440×1600 pixels. Door deze upgrade is de resolutie maar liefst 78% hoger en de pixeldichtheid ligt 37% hoger. De kijkhoek en verversingsfrequentie zijn met respectievelijk 110 graden en 90 Hz gelijk gebleven. De HTC Vive Pro heeft een ingebouwde koptelefoon voor ruimtelijke 3d-audio. Een tweede microfoon is toegevoegd voor de actieve noise cancelling. Om lichtlekkage te voorkomen, is het hoofdkussen verbeterd en zorgt deze tevens voor een beter comfort. De nieuwe vr-headset wordt middels een 1.2 displayport en USB 3.0 type-c aangestuurd.

Naast de HTC Vive Pro zal de bestaande HTC Vive voorlopig nog steeds worden verkocht. De adviesprijs van het bestaande model wordt overigens wel met $100,- verlaagd, waarmee de adviesprijs nu $499,- bedraagt.