Doorgaan naar artikel
SanDisk iXpand Base
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De SanDisk iXpand Base was vooral handig geweest wanneer het echt een Powerbank was, maar dat is het niet. Nu is het gevoelsmatig eerder een verlengstuk van de oplader waar je voor veel geld ook je telefoon naar kunt back-uppen. De enige voordelen in vergelijking met een online back-up is dat het een eenmalige investering is en dat je back-up ook echt veilig staat voor hackers. Aan de andere kant kun je ook dit apparaat verliezen.

Alweer even geleden mochten we de SanDisk iXpand Base testen voor een review. Een op het eerste gezicht opmerkelijke oplossing voor de cloudwereld van tegenwoordig. Toch is de combinatie met een oplader zeker niet ouderwets en misschien ook wel echt toekomstproof met steeds meer informatie die online gelekt wordt. De vraag is of dit voldoet om er een paar tientjes voor uit te trekken.

De SanDisk iXpand Base ziet in eerste instantie stevig en degelijk uit en dat is deze dan ook zeker. De base is ook uitermate geschikt om je telefoon op te leggen. Wat echter jammer is, is dat er geen powerbank in verwerkt zit. Dat zou het apparaat echt nuttig maken. Als je hem nu mobiel wilt gebruiken moet je er ook nog een powerbank op aansluiten.

SanDisk iXpand Base

Een groot nadeel aan het apparaat is dat er voor extra geheugen een SD-kaart in moet. Dit klinkt interessant en dat is het misschien ook wel als je puur kijkt naar grootte. Maximaal 256gb krijg je tot je beschikking en je kunt er vervolgens gewoon weer een nieuwe SD-kaart in doen. De kosten lopen hierdoor echter ook exponentieel op, wanneer je meer opslag wilt verwerken. Bij moderne telefoons met grote foto’s kan dat, zo weten we uit ervaring, hard gaan.

Gelukkig werkt het back-uppen wel goed. Zonder al te veel moeite kun je er voor kiezen om bepaalde type bestanden op te slaan. Helaas kun je echter vervolgens niet uitkiezen welke bestanden hier precies voor in aanmerking komen. Dat maakt het snel onoverzichtelijk en chaotisch.

De oplader is natuurlijk altijd handig. Je vaak veel te korte kabel (meestal één meter) wordt verlengd met minstens een meter. Wanneer je dus een mooie plek om je telefoon op te leggen zoekt op je nachtkastje, hoef je geen verlengkabels of iets dergelijks te gebruiken om de soms grote afstand te overbruggen.

Dat maakt van de Sandisk iXpand Base een handig apparaatje met toch wel wat gebreken. Gevoelsmatig is het een verlengstuk van je oplader met daarbij een back-up-functie. Dat maakt dat het weinig meerwaarde heeft ten opzichte van de gewone oplader in combinatie met een online back-up.