Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Stampen op koningsdag met Beat the Bridge 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Waar we vorige week een kijkje namen bij Kingsland, een wat mainstream koningsdag-festival, is het deze week tijd voor het wat steviger werk. In Arnhem wordt namelijk elk jaar de verjaardag van de koning gevierd met Beat the Bridge, dat zich focust op de hardere dance-stijlen. Op zowel koningsnacht als -dag is het smullen geblazen met toppers uit de hardstyle- en hardcore-wereld.

Elke avond presenteert drie podia waarbij de Bridge-stage zich focust op hardstyle en de Factory-stage meer op hardcore gericht is. De laatste Crazy Cruise zal voor wat variatie zorgen op momenten dat je een van de twee stijlen zat begint te raken, of gewoon even wat anders wilt.

Een bericht gedeeld door Beat The Bridge (@beatthebridge) op

Op de Bridge-stage vinden we behoorlijk wat bekende namen terug. Wat te denken van Radical Redemption, Wildstylez, Ran-D en Da Tweekaz. Ook de hardcore-kant is goed bedeelt met Angerfist, Miss K8, Act of Rage en Sub Sonik. Alle ingrediënten dus om er een onvergetelijke koningsdag van te maken.

Ook de locatie is een bijzondere. Het feestje vind namelijk plaats bij de John Frostbrug. Deze speelde een belangrijke rol tijdens de slag om Arnhem in de tweede wereldoorlog. Nu zal je daar tijdens het dansen niet al te veel van merken, maar het is misschien wel iets om even bij stil te staan als je over het festivalterrein kijkt.

Mocht Kingsland te soft zijn voor je, dan is er met Beat the Bridge 2018 een prima alternatief voor handen. De line-up is om je vingers bij af te likken en staat garant voor een meer dan geslaagde koningsdag en -nacht. De kaarten zijn inmiddels in de verkoop en je kunt er ook voor kiezen om alleen de dag of nacht te gaan. Vanzelfsprekend vind het festival plaats op 27 april.