Doorgaan naar artikel
Toki Tori Switch-versie
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Toki Tori is een puzzelgame waar je enkele uren mee zoet kunt zijn. De puzzels worden al snel vrij pittig waardoor de game niet te snel zal vervelen. Daarnaast is de goedkope prijs van €4,99 bijzonder aantrekkelijk voor een game die net nieuw is op een console.

Eerder deze maand verscheen de review van Toki Tori 2+ op NWTV. Verrassend genoeg verscheen twee weken later de Toki Tori Switch-versie die is gebaseerd op het origineel uit 2001. De game is eerder op verschillende platformen verschenen, waaronder de Nintendo 3DS, Wii U, maar nu dus ook op de Nintendo Switch.

Toki Tori is een puzzelgame waarin het bekende gele kuikentje centraal staat. De opdrachten zijn op te lossen door alle aanwezige eitjes te verzamelen, maar hoe je dit doet, is soms best wel lastig. De puzzels die je in het begin voorgeschoteld krijgt zijn nog vrij makkelijk. Deze zijn echter bedoeld om je een beetje te laten wennen aan de knoppen en opties, al zijn dat er niet al te veel. Naast het stuurknuppeltje heb je een knop om een actie mee uit te voeren, een knop om terug te spoelen en met de triggers is het mogelijk om tussen de beschikbare acties en wapens te wisselen. Er zijn niet meer knoppen nodig en dit schept ook wel wat duidelijkheid. De focus ligt hierbij vooral op het oplossen van de puzzel en je hoeft je daarbij niet druk te maken om allerlei functies.

Toki Tori, Two Tribes Mega Pack

Naarmate de puzzels moeilijk worden, zullen er ook meer acties en wapens beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een brug te bouwen, te teleporteren of een ijskanon te gebruiken. Deze opties zijn in sommige gevallen ongelimiteerd, maar soms zijn ze maar beperkt te gebruiken. Je zult dan echt moeten nadenken wanneer je bijvoorbeeld het teleporteren wilt gebruiken. Mocht je er later achter komen dat je vast zit in de puzzel, is er altijd nog de mogelijkheid om terug te spoelen en je laatste acties ongedaan te maken.

Er zijn meer dan 80 puzzels beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Ze zijn verdeeld over vijf verschillende werelden met elk hun eigen thema. De beschikbare opdrachten hebben een normaal en moeilijk niveau. De normale puzzels zijn later in de game al vrij pittig en de moeilijke zijn echte breinkrakers. Daarnaast zijn er ook nog enkele bonusopdrachten aanwezig. Toki Tori zorgt daarmee voor enkele uren speelplezier voor nog geen vijf euro.