Doorgaan naar artikel
Festival Friday: voetjes van de vloer op Freshtival 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we je de afgelopen twee weken een paar mooie koningsdag-evenementen hebben aanbevolen, is het nu weer tijd om over te gaan tot de normale festivals. Deze week een festival dat net als Tuckerville plaatsvindt in Enschede op het Rutbeek, namelijk Freshtival 2018.

Het evenement, dat dit jaar haar tien-jarige jubileum viert, vindt plaats tijdens het pinksterweekend op zaterdag en zondag, waarbij het zwaartepunt qua line-up op de zondag ligt. Dat neemt niet weg dat er ook op zaterdag voldoende te beleven is.

Op die dag vinden we namelijk onder andere de volgende artiesten terug: Chef’ Special, Chocolate Puma, Radical Redemption, The Party Squad en La Fuente. Helemaal niets mis mee dus en een ideale opwarmer voordat op zondag alle remmen los gaan.

Een bericht gedeeld door Freshtival – 10 Years (@freshtival) op

Op zondag wordt er namelijk flink uitgepakt qua namen. Zo zien we onder andere de Jamaicaanse superster Sean Paul terug en komt als klap op de vuurpijl ook Steve Aoki nog langs om de voetjes van de vloer te krijgen. Coen & Sander hosten een eigen stage waarop ondermeer Lil Kleine, Maan en Kraantje Pappie hun kunsten zullen vertonen. Ook Gerard Joling komt nog een duit in het zakje doen, al weten we niet hoeveel bezoekers daar naar uit zullen kijken.

Tot slot is er op beide dagen ook nog de Hitspot aanwezig, waar het voornamelijk om de foute hits draait en waar we als grootste verrassing Famke Louise zien staan. Zij is misschien wel de meest besproken Nederlandse artieste van de afgelopen tijd. Mocht je haar willen zien, dan zul je op zondag op het festivalterrein moeten zijn.

Natuurlijk is het ook mogelijk om voor de optimale beleving te kiezen, namelijk beide festivaldagen. Speciaal voor deze feestgangers is de Fresh Village opgezet. Dat is de camping van Freshtival waar je onder andere kunt beachvolleyballen, tafeltennissen en voor de luie bezoekers is er zelfs een ontbijt aan tent-service.

Freshtival vind plaats op 19 en 20 mei en kaarten zijn inmiddels in de verkoop. Mocht je tijdens het Pinksterweekend op zoek zijn naar een locatie om lekker een dansje te wagen, dan ben je bij Freshtival 2018 zeker aan het goede adres!