Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Binnenkort is het alweer tijd voor de zestiende editie van Defqon 1. Van 22 tot en met 24 juli 2018 kan je weer helemaal losgaan op dit feest van Q-dance. Voorheen werd Defqon georganiseerd op het Almeerderstrand, maar sinds 2011 vindt het plaats op het festivalterrein van Walibi Holland. Ondanks meerdere verzoeken om een vierde dag toe te voegen, gaat dat helaas op Defqon 1 2018 nog niet gebeuren. Dat neemt niet weg dat ook drie dagen meer dan genoeg is om je dosis hardere stijl-vitaminen weer op pijl te brengen.

View this post on Instagram

A post shared by Defqon.1 Festival (@defqon1) on

Op de vrijdag – wat ook wel ‘The Gathering’ wordt genoemd – begint het meteen goed op Defqon 1. Vanaf 20:00 uur starten de optredens en gaan niemand minder dan Headhunterz en Korsakoff bijdragen aan de aftrap van een mooi weekend. Op deze dag zullen er twee podia open zijn. Op de overige twee dagen wordt dit uitgebreid naar maar liefst elf! Kortom, meer dan genoeg keus en voor ieders wat wils.

Op de overige twee dagen kan je van 11:00 uur tot 23:00 uur genieten van: Wildstylez, Angerfist, Galactixx, Coone, Sub sonik, Partyraiser & Bulletproof, Demi Kanon en nog veel meer. Gelukkig stopt het feest op zaterdag niet al om 23:00 uur, want van 23:00 uur tot 04:00 uur blijft het blue podium open en kan je lekker doorgaan met optredens van: The Prophet, Mental Theo en meer. Wil je de volledige line-up bekijken? Dit kan hier.

Zelf zoeken voor je overnachting zal niet nodig zijn. Via de website van Defqon 1 zelf is er voldoende gelegenheid om dit te regelen (als je van plan bent om te slapen natuurlijk). Naast een Defqon 1 ‘camping ground’-plekje, kan er ook worden gekozen voor een wat luxere camping in de buurt. Liever een kleine bungalow? Geen probleem! Mocht je op stap gaan met een groep vrienden, dan valt er overigens ook wel wat te regelen. Er is namelijk de optie om vanaf twintig tot en met vijftig personen een persoonlijk vriendenkamp te huren, met plek voor ongeveer tien tot achttien tenten!

Op dit moment zijn er alleen nog dagkaarten voor zondag beschikbaar en zijn alle weekendkaarten al lang en breed uitverkocht. Het is vanzelfsprekend dat de geweldige line-up hier aan heeft bijgedragen. Mocht je toch nog een weekendkaart zoeken, kun je het altijd op een platform als Ticketswap proberen.

Alvast een indruk krijgen van het festival? Onderstaand de officiële trailer: