Doorgaan naar artikel
Casio Gshock GBA-800
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Gshock-serie staat bekend om hun robuuste sporthorloges en daar hoort de Casio Gshock GBA-800 ook bij. Om meer op de sporters in te spelen, worden je stappen en tijden van je Gshock gesynchroniseerd naar je smartphone om deze vervolgens te analyseren in de Gshock-app. Helaas is het niet mogelijk om notificaties van je smartphone via de Bluetooth-verbinding te ontvangen.

Casio is een merk dat al behoorlijk wat jaren meegaat als we het hebben over rekenmachines, maar ook horloges. Al jarenlang heeft de fabrikant horloges ontwikkeld in de Gshock-serie. Recentelijk is daar de Casio Gshock GBA-800 aan toegevoegd.

De Gshock-serie is vooral bekend vanwege de sportieve horloges met hun robuuste uiterlijk en handige functionaliteiten. Zo zijn de modellen bijvoorbeeld uitgerust met een alarm, stopwatch, wereldtijd en nog veel meer. Het laatste model in de serie, de Casio Gshock GBA-800, beschikt ook over deze functionaliteiten en is beschikbaar in verschillende kleuren; namelijk wit, geel, zwart, blauw, groen en grijs.

Bij het uitpakken, merk je direct dat je een stevig horloge in handen hebt dat zeker wel tegen een stootje kan. De stevige rubberen band is bijna volledig voorzien van gaatjes waar het pinnetje ingestoken kan worden. Het horloge is dus geschikt voor vrijwel elke pols. De Gshock GBA-800 beschikt over een analoge en een digitale klok. Helaas heeft het digitale gedeelte geen 24 uurs-weergave, maar geeft het de tijd weer in AM of PM.

Casio Gshock GBA-800

Naast de eerdergenoemde, handige features is deze Gshock GBA-800 anders dan zijn voorlopers; het horloge beschikt namelijk over enkele “slimme” opties. Zo is hij in staat om je stappen bij te houden. Dit wordt gedaan middels de aanwezige 3-axis-sensoren. De stappen worden vervolgens in het digitale gedeelte aan de onderkant weergegeven. Aan de rechterbovenzijde is een ronde indicator geplaatst die je doelen weergeeft. Hiervan is af te lezen of het doel bijna is behaald. De verzamelde data kan vervolgens via een Bleutooth-verbinding op je smartphone in de Gshock-app worden opgeslagen. Dit maakt het makkelijk om je voortgang bij te houden.

Naast de stappenteller is het ook mogelijk om de data van je stopwatch en timer naar de app te sturen. Met al deze gegevens krijg je binnen de app een goed beeld van je prestaties: iets wat voor de fanatieke sporters zeker wenselijk is. Helaas zijn dit de enige smart-functies die de GBA-800 bevat. Zo is het niet mogelijk om notificaties van je smartphone te ontvangen en is het dus geen volledige smartwatch. Het voordeel hiervan is wel dat je het horloge niet steeds hoeft op te laden. De aanwezige batterij gaat ongeveer twee jaar mee en kan worden vervangen als deze leeg is. Er is geen tweede accu nodig voor de Bluetooth-verbinding en dat is zeker een pluspunt.