Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op de vierde Pokémon GO-Community Day
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is komende zondag tijd voor de vierde Pokémon GO-Community Day. Natuurlijk is er zoals altijd veel onduidelijkheid, zoals wanneer het event begint en wat we precies kunnen verwachten. Daar hopen we middels dit artikel een einde aan te maken.

Eventtijden

De vierde Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 15 april van 11.00 uur tot en met 14.00 uur. Dat betekent dat we drie uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Mareep

Tijdens het evenement is Mareep de speciale event-Pokémon. Vooral geliefd door zijn schattigheid, maar echt heel sterk is hij normaal niet. Daar brengt een speciale aanval voor zijn evolutie Ampharos wel een beetje verandering in. Niantic heeft op de officiële website wel aangekondigd dat Mareep vooral in parken voorkomt. En we verwachten dat er ook een shiny-variant zal zijn. Dit is echter nog niet bevestigd door Niantic op het moment van schrijven.

  • Tip: Bevind je vlak voor 11.00 uur in een (groot) park
  • Tip: Zorg dat je voldoende Ultra Balls hebt (Mareep is lastig te vangen)
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer Ampharos)
  • Tip: Gebruik Incense voor nog meer Mareep
  • Tip: Gebruik de Pokémon GO Plus alleen voor Pokestops

Event-move: Dragon Pulse

Iedere Flaaffy die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Ampharos en iedere Ampharos die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Dragon Pulse. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel. Het maakte van Ampharos in ieder geval een nuttigere Pokémon dan dat is het tot nu toe is.

  • Tip: Als je al een zeer goede Mareep hebt, kun je er alvast een Flaaffy van maken

Event-bonus: 1/4 Egg hatch-afstand

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de 1/4 Egg hatch-afstand. Je loopt dus eieren tijdens het event vier keer sneller uit. Tel daarbij op dat je ook nog eens dubbele candy krijgt en met een Super Incubator je nog eens 33 procent minder afstand moet lopen en je kunt heel veel (hopelijk nuttige) Pokémon uitbroeden in drie uur.

  • Tip: Gebruik het hele evenement Starpiece om de uitgebroede eieren nog meer op te laten leveren

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige twee keren duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer stardust opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
  • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn

Het laatste nieuws

Op onze Facebookgroep houden we je op de hoogte. Word lid en mis niets, ook niet komend weekend.