Doorgaan naar artikel
Eerste indruk Hogwarts Mystery
Larissa Bakker
Larissa Bakker
Profiel

Vorige week woensdag kwam de eerste mobiele Harry Potter-game van dit jaar uit: Hogwarts Mystery. Hier op de redactie zijn we meteen aan het spelen geslagen en we hebben een aantal punten verzameld om jullie een eerste indruk te geven van het spel.

Zoals een echte wizard of witch van Hogwarts ga jij eerst je inkopen op Diagon Alley doen. Wat ons al direct opvalt, zijn de zeer goede graphics en de vlotte gameplay. Door middel van dikgedrukte woorden wordt het verhaal duidelijk. Eenmaal op Hogwarts aangekomen kom je onder de sorteerhoed terecht en kom je bij de afdeling van je keuze terecht. Je gaat al gauw verschillende drankjes leren brouwen en spreuken ontdekken, maar ook het leren vliegen op een bezem ontbreekt niet. Dit doe je allemaal door middel van het drukken op personages en objecten, spreuken uitspreken en vragen beantwoorden.

Met energie kun je deelnemen aan de verschillende opdrachten die je binnen een bepaald tijdsbestek moet afronden. Heb jij een opdracht die bijvoorbeeld acht uur duurt, kun je hem nu al starten en op een rustig moment later afronden. Dit levert bonuspunten op. Als je de opdrachten niet voltooit binnen de tijd, kun je huispunten, die je moet verzamelen voor je afdeling, aftrek krijgen en kan het zijn dat je de opdracht opnieuw moet beginnen om verder te komen in het spel. Gelukkig zijn er her en der personages en objecten verstopt die je extra energie opleveren.

Tot nu toe zijn we zeer enthousiast over Hogwarts Mystery. De enige minpuntjes die we kunnen vinden zijn dat het leuk was geweest als je een quiz had moeten doen bij de sorteerhoed om de afdeling te kiezen. Ook is het jammer dat de app te alle tijden internet nodig heeft. Tenslotte is het wachten op nieuwe energie of wachten tot je aan een nieuwe opdracht kan beginnen ook wel een heikel puntje mits je er geen geld in wilt stoppen. Maar al met al wanen we ons met Hogwarts Mystery terug in de tijd van de Harry Potter-spellen voor de computer en consoles en is het leuk om er af en toe eventjes druk mee te zijn.

Hogwarts Mystery is gratis voor zowel Android als iOs te downloaden.