Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Het combineren van muziek en motorcross op één plek, op 12 tot en met 15 juli 2018 is het weer zover. Het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en het grootste motorcross-event ter wereld. Vorig jaar kwamen er maar liefst 220.000 bezoekers naar het feest in Lichtenvoorde.

De Zwarte Cross werd voor het eerst georganiseerd in 1997; een wedstrijd voor jong en oud met een vervoersmiddel naar keuze. Door de jaren heen groeide het festival snel steeds groter. Met 40 optredens en 62.000 bezoekers in 2005, tot het grote evenement dat het de dag van vandaag is.

View this post on Instagram

A post shared by Zwarte Cross (@zwartecross) on

Het programma van de Zwarte Cross is ingedeeld in vier onderwerpen: muziek, theater, cross en stunts. Hoewel het festival op een donderdag begint, is het op dat moment alleen mogelijk om muziekoptredens te bekijken. Vanaf vrijdag begint het feest wel echt, met voor ieder wat leuks om te zien!

Het meest opvallende optreden in het theaterprogramma is dat van Arie en Silvester. Dit succesvolle theaterduo is lang weg geweest, maar is eindelijk weer terug om ons allen te vermaken. Naast andere namen zoals Arie Koomen en Hans Kazàn, is het ook mogelijk om een workshop schermen te volgen.

De muziekoptredens zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het festival. De line-up zal je niet teleurstellen. Met namen als: 2 Brothers on the 4th Floor, Crystal Fighters, DI-RECT, JeBroer, Jett Rebel, Kaiser Chiefs, Kraantje Pappie, Triggerfinger en nog veel meer is het is wel duidelijk: ook dit jaar heeft de organisatie weer goed uitgepakt!

De camping is van vele gemakken voorzien. Naast elektriciteit zijn er twee badhuizen en een campingwinkel. Ook hier kan je overigens ongestoord feestvieren in het walhalla! Heb je last gekregen van je rug? Met een ontspannende massage kan je er weer snel tegenaan.

Al met al een goed georganiseerd evenement om een weekend helemaal los te kunnen gaan. Hoewel de tickets helaas al zijn uitverkocht, geeft de Zwarte Cross aan dat via de website Ticketswap wellicht nog kaarten te verkrijgen zijn. Van andere aanbieders kunnen zij niet garanderen dat deze geldig zijn!

En om af te sluiten met de slogan voor dit jaar: Leven vóór de dood!