Doorgaan naar artikel
Eindelijk, de Battlefield 5-onthullingstrailer is er
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder werd al gehint naar 23 mei, de dag waarop we meer te weten zouden komen over de nieuwe shooter. Eindelijk is het zover: de game is officieel aangekondigd met de bijbehorende Battlefield 5-onthullingstrailer.

De onthulling heeft onder andere de setting vrijgegeven waar al zo lang over wordt gespeculeerd. Het is inderdaad de Tweede Wereldoorlog, iets waar vele op hadden gehoopt. Het is tevens de setting waar de serie ooit mee is begonnen. De trailer toont actievolle beelden van geallieerde die het opnemen tegen de nazi’s. En zoals we van de franchise gewend zijn, zijn er ook weer voertuigen aanwezig in de zin van tanks en vliegtuigen.

Daarnaast is ook flink ingezoomd op de grafische aspecten en de physics. Het ziet er allemaal fantastisch uit en lijkt tot in de kleinste details uitgewerkt. Ook het vernietigen van onder andere gebouwen, een bekend aspect uit de serie, is weer volop aanwezig. Zo is te zien hoe een aantal tanks dwars door een gebouw rijden wat vervolgens als een kaartenhuis in elkaar zakt.

Battlefield 5 is vanaf 19 oktober beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.