Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Hurricane 2018
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Dit jaar ligt de focus binnen NWTV ook op een aantal buitenlandse festivals. Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders naar België, Duitsland, Hongarije en soms nog verder. Wat is er nu echt anders aan Hurricane en overtuigen de headliners van dit misschien wel onbekendste grote festival, dat van 22 juni tot en met 24 juni plaatsvindt?

Hurricane vindt plaats in Scheessel, een Duits dorpje tussen Hamburg en Bremen. Vanaf Enschede rij je nog ongeveer drie uur voor je er bent. Het is zoals gezegd een relatief klein festival, maar wordt ook alweer ruim twintig jaar gehouden en kende in het verleden headliners als Linkin Park, Muse en Foo Fighters. Dit jaar zijn de headliners helaas iets minder groot, maar toch zeker de moeite waard.

Foto: Christoph Eisenmenger

Net als op Rock am Ring, een ander Duits festival, staan er vier headliners op het hoofdpodium. Arctic Monkeys, The Prodigy en Arcade Fire zullen de meesten wel kennen, Billy Talent is in Nederland een heel stuk kleiner. De meest interessante band is natuurlijk Arctic Monkeys. De band vond zichzelf met de nieuwe plaat opnieuw uit en doet heel veel festivals aan komende zomer.

De andere band die voor veel vuur en vlam zal zorgen is The Prodigy. De mannen brengen al lang geen echt goede nieuwe muziek meer uit, maar met nummers als Firestarter en Smack My Bitch Up beschikt het over een arsenaal zeer bekende nummers die iedereen wel kent. Eigenlijk altijd succes gegarandeerd. Arcade Fire en Billy Talent zijn weliswaar iets minder bekend, maar weten ook altijd het publiek goed mee te krijgen en complementeren een goede line-up.

Misschien wel minstens net zo interessant zijn de net-niet-headliners, die wat ons betreft ook het vermelden waard zijn. De drie bands die we kort willen benoemen zijn The Offspring, Franz Ferdinand en Biffy Clyro. Alledrie bands met een hoog muzikaal gehalte, die veel bezoekers vermaken en zorgen voor een gezellig feestje.

Hurricane 2018 Foto: Christoph Eisenmenger

Net als bij Rock am Ring, is er ook bij Hurricane een supermarkt aanwezig op de camping, met wederom normale prijzen voor alles wat je wilt kopen. Ideaal als je niet zo heel veel geld hebt. Daarnaast is Hurricane één van de eerste festivals die ooit kwam met een VIP-camping. Nog altijd kun je, voor 100 euro meer, op een rustige camping staan die van alle gemakken is voorzien. Stroom, internet, verharde paden en voldoende douches behoren tot de gebruikelijke luxe.