Doorgaan naar artikel
Apple heeft WWDC 2018 bekendgemaakt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Apple heeft de WWDC 2018 bekendgemaakt. De Worldwide Developers Conference heeft de grote keynote van Tim Cook, waarin normaliter alle aankondigingen worden gedaan.

Dit evenement zal plaatsvinden op maandag 4 juni en zal uiteraard middels livestream op de voet te volgen zijn. WWDC 2018 vindt plaats in San Francisco waar de presentatie om 19:00 (Nederlandse tijd) begint. De geruchtenmolen draait alweer ruime tijd op volle toeren en gelukkig zal hier na 4 juni meer duidelijkheid over zijn.

Er zal ongetwijfeld nieuws worden onthuld op softwaregebied (iOS en macOS). Zo zal iOS 12 officieel aangekondigd worden en waarschijnlijk ook de opvolger van macOS. Apple’s software zal in deze presentatie centraal staan. Ook komen er updates voor watchOS en tvOS voor respectievelijk de Apple Watch en Apple TV.

Naast de software zal er ook gesproken worden over de hardware. Denk bijvoorbeeld aan de opvolger van de iPhone SE, namelijk de iPhone SE 2. Het is tevens mogelijk dat er een nieuwe Macbook Air met retina-scherm wordt onthuld. Daarnaast is het uitkijken naar de mogelijke onthulling van de nieuwe iPad Pro 2018. Deze nieuwe high-end iPad moet een iPhone X-achtig ontwerp krijgen inclusief Face ID. We zullen het allemaal te weten komen op 4 juni tijdens de livestream van WWDC 2018.