Doorgaan naar artikel
Borussia Dortmund afwezig in PES 2019 – Konami verliest licentie
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Verrassend nieuws uit het kamp van Konami; Borussia Dortmund zal namelijk niet langer in PES 2019 aanwezig zijn. Kort voor de lancering van de game heeft de Duitse voetbalclub het licentiecontract met Konami eenzijdig verbroken. In 2016 sloten beide partijen een overeenkomst tot 2020, die ervoor zorgde dat het voetbalteam extra gedetailleerd in de game verscheen, net als het stadion waarin zij hun thuiswedstrijden spelen: het Signal Iduna Park met de befaamde Gelbe Wand.

De reden voor het plotselinge verbreken van de overeenkomst is niet gemeld, maar de kans is groot dat er een EA-addertje onder het gras zit. Wanneer FIFA 19 over twee weken onthuld wordt tijdens de E3, kan het zomaar zijn dat Borussia Dortmund een prominente rol gaat spelen.

Konami gaf aan dat ze zich er bewust van zijn dat de Duitse club al in diverse PES 2019-screenshots te zien is, maar dat het team in de definitieve versie helaas zal schitteren door afwezigheid. Het verliezen van de licentie komt wel als een schok, zo vlak nadat er juist werd uitgepakt met groots positief licentienieuws.