Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op de zesde Pokémon GO-Community Day
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is komende zaterdag tijd voor de zesde Pokémon GO-Community Day. Alhoewel Niantic al bijna een maand van te voren is begonnen met communiceren, is er zoals altijd veel onduidelijkheid. Daar hopen we middels dit artikel een einde aan te maken.

Eventtijden

De zesde Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 16 juni van 11.00 uur tot en met 14.00 uur. Dat betekent dat we drie uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Larvitar

Tijdens het evenement is Larvitar de speciale event-Pokémon. Als één van de sterkste Pokémon (vooral zijn derde evolutie) is hij altijd populair bij spelers en hij kan nu nog krachtiger worden. Niantic heeft op de officiële website wel aangekondigd dat Larvitar zoals altijd vooral in parken voorkomt. En we verwachten dat er ook een shiny-variant zal zijn. Dit is echter nog niet bevestigd op het moment van schrijven.

  • Tip: Bevind je vlak voor 11.00 uur in een (groot) park
  • Tip: Zorg dat je voldoende Ultra Balls hebt (Larvitar is lastig te vangen)
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer Tyranitar)
  • Tip: Gebruik Incense voor nog meer Larvitar
  • Tip: Gebruik de Pokémon GO Plus alleen voor Pokestops

Event-move: Smack Down

Iedere Pupitar die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Tyranitar en iedere Tyranitar die je tijdens het evenement vangt (uit onder andere raids), heeft als aanval Smack Down. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel. Het maakt van Tyranitar in combinatie met Stone Edge de sterkste Rock-Pokémon.

  • Tip: Als je al een zeer goede Larvitar hebt, kun je er alvast een Pupitar van maken
  • Tip: Maak meerdere Tyranitars met Smack Down, zo’n goede kans krijg je niet snel weer
  • Tip: Doe een raid met Tyranitar als die in de buurt zit. Ook deze krijgen Smack Down. Je kans is groot dat deze een goede aanval heeft en het scheelt je een heel hoop candy

Event-bonus: Drie keer catch-XP

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de XP die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst (dus ook andere Pokémon dan Larvitar) drie keer meer XP. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor het uitbroeden van eieren en evolueren van Pokémon.

  • Tip: Gebruik het hele evenement lucky egg (in totaal zes keer meer XP bij vangen)

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige keren duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer stardust opleveren. Ideaal voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
  • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn