Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Al 25 jaar lang kunnen we elk jaar weer aan de slag met een nieuwe FIFA-game. Ook dit jaar staat weer een nieuwe editie op de planning. Zojuist is op de E3 2018 door EA Sports FIFA 19 aangekondigd middels een trailer.

De video toont beelden van wat we mogen verwachten dit jaar. De ontwikkelteams hebben er weer hard aan gewerkt om het allemaal nóg realistischer en mooier te maken. Onlangs verklapte Evert ten Napel, trouwe commentator in de serie, dat de nieuwe FIFA een Champions League en Europa League-modus zou bevatten, iets wat veel fans graag zouden zien in de serie. Dit is nu ook bevestigd.

Doordat EA Sports weer meer licenties in handen heeft en deze niet meer bij concurrent Pro Evolution Soccer liggen, zijn in FIFA 19 ook weer verschillende officiële competities toegevoegd. Zo zijn naast de Premier League, Bundesliga en La Liga, ook de Serie A en de Coppa Italia officieel in de game verwerkt. In voorgaande delen was Calcio A de vervangende naam van de Serie A. Doordat de licenties weer in handen zijn van EA, kunnen we ook bij deze competities weer de officiële logo’s, shirts, teams en spelers gebruiken. Ook de Duitse club Borussia Dortmund is weer officieel toegevoegd met alle toebehoren.

Fifa 19 verschijnt 29 september op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.