Doorgaan naar artikel
E3 2018: Just Cause 4-gameplaytrailer en nieuwe informatie
Dante Plate
Dante Plate
Gameredacteur
Profiel

Gisteren hebben we eindelijk een officiële bevestiging gekregen van het bestaan van Just Cause 4 tijdens de persconferentie van Microsoft. Vandaag hebben we ook nieuwe informatie gekregen omtrent de game in de eerste Just Cause 4-gameplaytrailer.

Just Cause 4 speelt zich namelijk af in het Zuid-Amerikaanse gebied genaamd Solis. Het doel van onze hoofdpersoon Rico is om achter het verleden van zijn vader te komen. Degene die deze informatie bezit is de slechte Gabriela Morales. Deze nare vrouw is de leider van the Black Hand. De huursoldaten die je terugziet in de trailer halen alles uit de kast om Rico’s opstand tegen the Black Hand te stoppen.

In deze grote sandbox zijn er allerlei soorten gevaren waar Rico mee moet leren omgaan. Zo zijn er een hoop extreme weersomstandigheden als tornado’s, bliksemschichten, zandstormen en lawines. Daarnaast zijn er dit keer veel meer dieren in de game te vinden. Om deze gevaren te omzeilen kan je met Rico bijvoorbeeld je Wingsuit gebruiken om je vijanden te manipuleren tijdens een hevige storm met een sterke tornado. De grappling hook die we uit de vorige edities kennen, kan dit keer ook aangepast worden met nieuwe skills. De verbeterde AI en physics zouden voor nog intensere en absurde gevechten moeten zorgen.

Just Cause 4 is vanaf 4 december verkrijgbaar op de Playstation 4, Xbox One en pc.