Doorgaan naar artikel
iPhone 3GS kopen is weer mogelijk in Zuid-Korea
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De iPhone is een van de meest populaire smartphones op dit moment. De huidige modellen zijn de iPhone 8 en iPhone X. De serie bestaat inmiddels al tien jaar, maar nu kun je alsnog een iPhone 3GS kopen in Zuid-Korea.

Dit model is al behoorlijk wat jaren oud en wordt hier niet meer gebruikt. Het is inmiddels alweer negen jaar geleden dat het toestel op de markt kwam. In 2012 werd het model zelfs door Apple niet meer ondersteund omdat de recente besturingssystemen en apps er simpelweg niet meer op werken. Daarnaast is de smartphone ook bijzonder traag in vergelijking met wat we tegenwoordig gewend zijn.

Provider SK Telink gaat toch de iPhone 3GS weer verkopen in Zuid-Korea. Het toestel zal omgerekend 35,- euro kosten. De toestellen zijn ongebruikt, maar nog wel volledig getest gezien de leeftijd. Er was nog een hele lading van dit model opgeslagen in een loods en daar hebben ze nu een bestemming voor gevonden.

De iPhone 3GS draait op iOS 6 en zal daardoor ook verschillende nieuwe features en apps niet ondersteunen. Daarnaast zal de batterijduur ook flink tegenvallen. De standaardfunctionaliteiten kunnen gewoon gebruikt worden. Daarnaast is het ook een stukje nostalgie wat je in handen hebt.