Doorgaan naar artikel
Niantic kondigt Pokémon GO-trading en meer aan!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Zojuist heeft Niantic Pokémon GO-trading en nog veel meer aangekondigd! Deze week nog komt de vriendenfunctie naar het spel en ruilen nog voor 14 juli. Vermoedelijk middels een update, zoals alle grote nieuwe functies ook eerder zijn toegevoegd. Je krijgt allereerst de mogelijkheid om vrienden te maken in het spel. Middels een speciale functie kun je je vrienden in het spel gaan volgen. Vrienden worden kan door een trainercode uit te wisselen.

Als je eenmaal vrienden bent kun je zowel Pokémon als items wisselen. Je krijgt zelfs speciale boxen uit Pokéstops die je zelf niet kunt openen, maar wel naar vrienden kunt sturen. Hier zitten verschillende items in, inclusief eieren die Alolan Pokémon bevatten. Door items te sturen en door samen te raiden kun je je vriendschapslevel verhogen.

Ruilen kost in alle gevallen Stardust en in het geval van Shiny en Legendary Pokémon zal de hoogte van de te gebruiken Stardust alleen maar hoger worden. Ruilen kan overigens alleen met vrienden waar je bij in de buurt bent. In het geval van een Shiny of een Legendary Pokémon kun je alleen ruilen met goede en zeer goede vrienden en dit kan slechts één keer per dag.

Belangrijk om te vermelden is dat de CP en IV van de Pokémon die je ruilt worden aangepast. Je kunt dus niet bewust 100% Pokémon gaan ruilen of verkopen. De waardes worden dan aangepast.

We zijn op dit moment nog het nieuws aan het verwerken. Zodra we meer weten laten we het natuurlijk weten. De vriendenfunctie verschijnt overigens later deze week al. Volg alles wat je moet weten via onze Facebookgroep! Word lid, praat mee over de game en mis niets!