Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Indian Summer Festival 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Volgend weekend is het in Langedijk weer tijd voor het tweedaagse Indian Summer Festival 2018. In twee dagen tijd passeren meer dan vijftig artiesten de revue. Dat beperkt zich niet alleen tot muziek, maar ook is er plaatsgemaakt voor het nodige theater. In deze Festival Friday gaan we kijken wat dit festival ons allemaal te bieden heeft.

Op vrijdag 29 juni vinden we vier van Nederlands meest populaire groepen terug op de mainstage. Waar we beginnen met wat alternatieve muziek van My Baby en Di-rect, is het daarna tijd voor de r&b van Broederliefde, waarna De Jeugd van Tegenwoordig de avond van een slotakkoord voorziet. Het scheelt dat de optredens rond 17:00 beginnen, zodat je geen hele dag vrij hoeft te nemen om toch alles mee te krijgen.

Een bericht gedeeld door Indian Summer (@indiansummernl) op

Op de twee andere stages vinden we wat minder bekende namen terug, al zijn het ook zeker niet de minste. De Turn Up Stage wordt gedomineerd door hiphop en EDM, en op vrijdag vinden we daar ondermeer Lijpe, Freddy Moreira en Moksi terug. De Barbapapa Stage zal het podium zijn voor voornamelijk muziek uit de jaren ’90 en ’00. Daar staan op deze dag Jeroen Post en de coverband Daredevils.

De zaterdag is wat langer en biedt een iets gevarieerder programma. Zo zien we op de mainstage Big2, Danny Vera, Nick & Simon en Guus Meeuwis staan. Natuurlijk mogen de vaste festivalgasten van dit jaar: Lil Kleine en Boef ook hier niet ontbreken. Op de Turn Up Stage zien we vervolgens Donnie (Snelle Planga) en Joost, maar ook $hirak, Jebroer en Frequencerz. De Barbapapa Stage moet het doen zonder bekende namen, maar dat betekent niet dat hier geen feestje gebouwd gaat worden.

Een bericht gedeeld door Indian Summer (@indiansummernl) op

Bij een tweedaags festival hoort natuurlijk ook een festivalcamping. Voor € 85,00 ben je twee dagen op het festival en zit daar ook de overnachting op de camping bij in. Dagkaarten kosten voor de vrijdag € 45,00 en zaterdag € 50,00. Voor dat geld heb je misschien niet de meest spannende line-up van dit jaar te pakken, maar wel een sfeervol festival met het beste van eigen bodem. Indian Summer Festival 2018 vindt plaats op 29 en 30 juni en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.