Doorgaan naar artikel
The Incredibles 2
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Dat The Incredibles 2 af en toe aanvoelt als een herhaling van zetten doet niets af aan het plezier dat je wederom zult beleven aan de familie Parr. Pixar heeft weer een uitstekende film toegevoegd aan zijn repertoire.

In The Incredibles uit 2004 maakten we kennis met de familie Parr, waarvan de leden allemaal over bijzondere krachten beschikten. Die film eindigde met een heuse cliffhanger, waarin de Ondermijner de wereld bedreigde. Veertien jaar later krijgen we in The Incredibles 2 eindelijk te zien hoe deze situatie afloopt en komen we te weten hoe het verder gaat met de superheldenfamilie.

Het verhaal van de Ondermijner zorgt voor de opzet van het verhaal van The Incredibles 2. Superhelden zijn nog steeds verboden en de puinhoop die deze situatie achter heeft gelaten, maakt dat het gezin moet verhuizen. Kort daarna krijgen zij echter bezoek van een mysterieuze gast die superhelden weer in een goed daglicht wil stellen en legaliseren.

Incredibles 2 Foto: Walt Disney Company

Het is leuk dat de film meteen verder gaat waar de eerste film ophield. De cliffhanger bleef altijd het gevoel geven dat er nog een nieuw deel moest komen, al leek het daar lange tijd niet naar uit te zien. Het siert de mensen van Pixar dat ze zich er niet zomaar vanaf maken en ons de antwoorden geven waar we al die jaren op zaten te wachten.

Verhaaltechnisch houdt The Incredibles 2 eenzelfde lijn aan als de eerste film. Waar eerst Mr. Incredible de kans krijgt om zijn krachten te tonen, is het nu de beurt aan Elastigirl om de show te stelen. Dat houdt automatisch in dat Mr. Incredible thuis blijft om voor de kinderen te zorgen, wat voor de nodige hilariteit zorgt. We zien veel situaties die vaders en moeders ongetwijfeld bekend voor komen en daar schuilt dan ook de grote kracht in van de film: het maakt dat het wederom geschikt is voor jong en oud.

Ook zien we dat de animatietechnieken in de afgelopen jaren een gigantische sprong hebben gemaakt. The Incredibles 2 spat van je scherm met ongelofelijk gedetailleerde plaatjes. Een speciaal compliment gaat nog uit naar het ijs dat uit de vingers van Frozone schiet, dat ziet er echt waanzinnig uit.

Wij zagen de Nederlandstalige versie en ook hier hebben de stemacteurs weer hun best gedaan om er wat moois van te maken. Zonder uitzondering worden de personages voorzien van prima acteerwerk, waarbij de erg overdreven nasynchronisatie die we vaak horen, gelukkig achterwege blijft.

Ondanks dat The Incredibles 2 voor een groot deel een herhaling van zetten is, blijft het de moeite waard. De familie Parr is een bijzonder stel dat je wederom met een grote glimlach op je gezicht de bioscoopzaal doet verlaten.