Doorgaan naar artikel
Hurricane 2018 – Scheiss wetter, gute laune
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het was alweer de negende Hurricane die we bezochten. Negen keer in veertien jaar tijd. Ervaringsdeskundige kunnen we dus zeker genoemd worden. Dat we een week van te voren slecht weer als voorspelling kregen was dan ook geen verrassing. In de afgelopen tien jaar bleek het acht keer te regenen in het Hurricane-weekend. Maar het misschien wel meest opmerkelijke was dat dit geen belemmering was in het plezier.

Duitsers zijn echt andere festivalgangers dan Nederlanders. Dat merkten we al op Rock am Ring en ook op Hurricane heerste een gelaten en ongedwongen sfeer. Ondanks dat de meesten bijna constant dronken waren, waren ze amper vervelend. Wij waren neergestreken op de Resort Camping. Ondanks dat we met het perskaartje op de VIP-Camping mochten staan, hadden we een jaar geleden al kaartjes voor de Resort Camping gehaald.

Hurricane 2018 Foto: NWTV - Jeffry

Het voordeel van deze camping is dat je gras hebt als ondergrond (gewone campings hebben donker zand), dat er verharde paden zijn, er is wifi en stroom tegen betaling en misschien wel het belangrijkste, meer dan voldoende schone sanitarvoorzieningen. Verder was er ook op Hurricane een supermarkt te vinden. Met prijzen die we uit een Nederlandse supermarkt kennen en gekoeld bier. Dit blijft een echt pluspunt van de Duitse festivals.

Hurricane (en zusterfestival Southside) staan erom bekend dat de line-up per jaar qua kwaliteit enorm kan verschillen. Wordt er het ene jaar met topartiesten gesmeten (2017: Blink 182, Linkin Park, Green Day), staan er het andere jaar namen waar veel Nederlanders niet warm voor lopen. Dit jaar waren de headliners Arctic Monkeys, Arcade Fire, The Prodigy en Billy Talent.

De eerste is zeker headlinerwaardig in Nederland en Arcade Fire stond op diezelfde dag dus ook dat was acceptabel. Billy Talent en The Prodigy daarentegen hadden in Nederland vermoedelijk niet dezelfde tijden gekregen op een festival. Toch wisten beiden bands de bezoekers van het festival (wat met 20.000 minder verkochte weekendkaarten niet was uitverkocht) in extase te brengen. Billy Talent mag in Nederland dan amper fans hebben, in Duitsland is de band groots en dat bewezen ze met een zeer strakke show.

Ook The Prodigy is één van die bands die dit kan. De mannen mogen dan wat ouder zijn geworden, de show was er absoluut niet minder om. Deze editie van Hurricane was sowieso een comeback van oude namen. The Offspring wist met oude klassiekers ondanks de leeftijd nog iedereen mee te krijgen. NOFX deed het qua muziek ook heel aardig, maar ze waren de Duitsers aardig aan het afzeiken, wat ze niet helemaal in dank werd afgenomen.

Hurricane 2018 Foto: NWTV - Jeffry

Franz Ferdinand en Biffy Clyro wisten met muziek het druilerige en koude weer weg te spelen. Dat was misschien ook wel de echte kracht van deze Hurricane. Waar voor ons gevoel de echte toppers ontbraken, was er qua subtoppers meer dan genoeg te zien en dat maakte ook Hurricane 2018 qua line-up en in totaal geslaagd.