Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Genieten aan zee op Strandfestival Zand 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Op 25 augustus van dit jaar viert Strandfestival Zand haar 11e verjaardag. Op het strand van Almere is het elk jaar genieten van topartiesten uit voornamelijk het binnenland. Ook dit jaar is de line-up weer meer dan uitstekend te noemen en ook de setting is natuurlijk bijna perfect.

View this post on Instagram

A post shared by Strandfestival ZAND (@strandfestivalzand)

Zoals gezegd, bestaat het muziekprogramma voornamelijk uit artiesten van eigen bodem. Gelukkig is hier wel voor wat variatie gekozen ten opzichte van de meeste Nederlandse festivals. Natuurlijk kan Lil’ Kleine niet ontbreken, maar verder is het voornamelijk pop en rock wat de klok slaat. Zo zien we Anouk, Bløf en Guus Meeuwis als voornaamste gasten op het menu, namen die we dit jaar nog niet al te vaak zijn tegengekomen op de verschillende festivals. Ook Chef Special is een welkome gast.

Kijken we verder dan zien we daar ook nog eens Nederlands meest sympathieke hip-hopper Typhoon staan. Wie wel eens een optreden van hem heeft meegemaakt, weet dat hij als geen ander zijn publiek kan bespelen en er echt een feestje van maakt. Zeker op “Zandloper” uit 2014 is het moeilijk om niet met de voetjes van de vloer te gaan. Daarbij is ook nog eens Nielson geprogrammeerd die met zijn vrolijke en zomerse liedjes het festival ook van de juiste sfeer zal voorzien.

View this post on Instagram

A post shared by Strandfestival ZAND (@strandfestivalzand)

Wat betreft het dansgedeelte wordt er sowieso goed voor de bezoekers van Strandfestival Zand gezorgd. Zo zullen Funkerman, Jamie Westland (bekend van Di-Rect) en Coen en Sander ons van een gezonde dosis dansvitaminen voorzien.

Wie op zoek is naar een gezellig en muzikaal dagje uit voor een vriendelijke prijs, is bij Strandfestival Zand 2018 aan het goede adres. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 41,50 en wil je alles van dichtbij bekijken dan kun je € 10,00 meer betalen, wat je toegang verschaft tot het voorste vak. Wil je helemaal in de watten gelegd worden dan is er ook nog de VIP-kaart van € 134,00, waarbij een aantal consumptiemunten en verscheidene extra’s als een parkeerkaart en speciale ingang zijn inbegrepen. Voor ieder wat wils dus. Wij hebben er in ieder geval zin in!