Vijf nieuwe Xiaomi-smartphones naar Europa

Marco Vrolijk, 17 juli 2018
Profiel

Er komen vijf nieuwe Xiaomi-smartphones naar Europa. Dit blijkt uit een aanmelding van de toestellen bij de Euraziatische Economische Commissie voor verkoop in onder andere Rusland. Ook in andere Europese landen zijn de toestellen binnenkort officieel verkrijgbaar.

Onder de smartphones die naar Europa komen, treffen we onder meer vier reeds bekende toestellen. Xiaomi’s nieuwste vlaggenschip, de Mi 8 zal met een scherpe prijs de strijd aangaan met de topmodellen van andere merken. Daarnaast biedt de Mi Max 3 met een 6.9 inch groot scherm een uniek toestel dat qua grootte in de buurt komt van een tablet. De Mi Max 3 gaat waarschijnlijk vanaf 19 juli in de verkoop op de Chinese markt, waarna hij zijn weg naar Europa zal vinden. Daarnaast komen de op het budgetsegment gerichte Mi A2 en Mi A2 Lite naar Europa. Deze draaien in tegenstelling tot de andere Xiaomi-toestellen met MIUI OS op Android One.

Als laatste is in de aanmelding een onbekend toestel opgenomen dat de mysterieuze naam “POCOPHONE” draagt. Hierover is niet veel bekend, behalve dat het in een uitvoering met 6GB RAM gekoppeld met 64 of 128GB aan opslaggeheugen uitkomt. Het is ook mogelijk dat dit om een bestaand model gaat dat onder een andere naam wordt uitgebracht voor de Europese markt.

Xiaomi is de afgelopen jaren reeds naar een aantal Europese landen uitgebreid. In India haalde Xiaomi al Samsung in als grootste smartphoneverkoper in het land. Inmiddels zijn er officiële verkooppunten voor Xiaomi-smartphones te vinden in Spanje, Italië en Frankrijk. Onlangs werd tevens aangekondigd dat Xiaomi zijn smarthome-producten en andere accessoires gaat verkopen via een aantal Europese ketens, waaronder het Nederlandse Kruidvat. Of de vijf smartphones ook naar Nederland komen, is niet bekend. Xiaomi heeft wel aangegeven binnen enkele jaren de gehele Europese markt te willen betreden.

Bron: Mysmartprice