OnePlus 6T krijgt randloos scherm en pop-up camera

Marco Vrolijk, 27 juli 2018
Profiel

De eerste informatie over de OnePlus 6T is gelekt. Het toestel wordt de opvolger van de OnePlus 6 die we afgelopen maand reviewden. OnePlus mikt erop om met een lagere prijs veel van de kwaliteit van duurdere concurrenten te bieden. Het lijkt erop dat ze met het volgende toestel weer veel van de laatste technologie voor een lagere prijs aanbieden.

Het meest opvallende nieuws uit de leaks is dat de OnePlus 6T een scherm zonder ‘notch’ aan de bovenkant krijgt. De OnePlus 6 heeft deze nog wel. Omdat OnePlus deel uitmaakt van een groot moederbedrijf waartoe ook Oppo en Vivo behoren, is het mogelijk dat de OnePlus 6T technologie van die smartphonemerken incorporeert. Het gaat dan met name om de pop-up frontcamera uit de Vivo Nex die een nagenoeg compleet randloos scherm mogelijk maakt. Daarnaast zou OnePlus de technologie voor een vingerafdrukscanner onder het scherm van Oppo kunnen overnemen.

Uit de leaks is verder op te maken dat de OnePlus 6T net als zijn voorganger een 19:9 scherm krijgt. Ditmaal zou het gaan om een iets groter 6.4 inch scherm met een 1080×2280 resolutie. Het scherm wordt uitgerust met de zesde en nieuwste variant van Gorilla Glass, geproduceerd door Corning. Onder de motorkap vinden we dezelfde processor als die van de OnePlus 6, namelijk de Snapdragon 845 gekoppeld aan een Adreno 630 GPU. Het OS is volgens de leaks Oxygen 5.1.8 en er komt een keuze aan 6 of 8GB aan RAM in combinatie met 64, 128 of 256GB opslaggeheugen.

De camera van de OnePlus 6 kon ons al erg behagen en het lijkt erop dat het volgende vlaggenschip van OnePlus hier nog een schepje bovenop doet; de OnePlus 6T komt namelijk met een driedubbele camera aan de achterzijde: een combinatie van 16MP/20MP/8MP sensoren met optische stabilisatie en een diafragma van f/1.7. De frontcamera, die zoals gezegd van de Vivo Nex lijkt te komen, bestaat uit een dubbele 16MP pop-up camera die met een mechanisch systeem naar boven komt. Deze is tevens uitgerust met 3D gezichtsherkenning. We zijn benieuwd hoe stevig deze constructie zal worden, maar dat het de OnePlus 6T onderscheidt van de concurrentie is zeker.

Verder biedt het toestel Dash Charge en een royale 3840 mAh batterij, iets dat waarschijnlijk wel nodig is aangezien de hogere resolutie van het scherm meer stroom verbruikt. De kleurenkeuze bestaat volgens de leaks uit zwart, rood en wit. De prijs wordt vastgesteld op €550,-. Afgaand op de halfjaarlijkse lancering van nieuwe modellen tot nu toe komt de OnePlus 6T waarschijnlijk pas in november uit. Tot die tijd houden wij dit toestel nauwlettend in de gaten!

Bron: Gizmochina