Doorgaan naar artikel
Sfeerimpressie: Dominator 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Op zaterdag 21 juli togen weer vele hardcore-liefhebbers naar het E3 strand te Eersel om daar te genieten van het grootste hardcore-event ter wereld: Dominator 2018. Ook wij waren aanwezig om voor het eerst de sfeer te proeven op een festival als dit. Is het ons bevallen, of slaan we volgend jaar liever over?

Het thema dit jaar was “Wrath of Warlords”, wat inhield dat elke area stond voor een angstaanjagende stam. Zo zagen we dat het hoofdpodium tot “Lords of Domination” was gedoopt en waren daar onder andere ook nog de “Guardian Maesters” en de “Chainsaw Tribe”. In totaal waren er acht stages die elk een andere hardcore-stroming vertegenwoordigde. Wat we daarbij wel jammer vonden, is dat het naar onze mening in de aankleding niet helemaal terugkwam. Natuurlijk zagen de stages er stuk voor stuk prachtig uit, met de mainstage als absoluut hoogtepunt, maar stiekem hadden we toch gehoopt dat het thema nog wat sterker naar voren kwam in de aankleding. Het kan natuurlijk ook aan het onwaarschijnlijk warme weer hebben gelegen dat er op dit gebied wat rustiger aan is gedaan.

Zoals gezegd, zag de mainstage er fantastisch uit. De metershoge opstelling waarin de meest bekende DJ’s, waaronder Angerfist, Partyraiser, Paul Elstak en afsluiter Neophyte, draaide, zorgde er zelfs een beetje voor dat de artiesten zelf bijna wegvielen in het visuele spektakel. Op zo’n dag zou je willen dat het wat eerder donker was, want toen werd pas duidelijk hoeveel werk er is gestoken in de aankleding van deze stage. Meer lasers dan je kunt tellen gecombineerd met vuur en gigantische visuals zorgden ervoor dat we echt wel even een paar keer met onze ogen moesten knipperen om het te geloven.

Een groot pluspunt van de organisatie was dat er een gratis waterpunt was. Vanwege de hitte en de intensieve dansmoves van het publiek, moest er genoeg gedronken worden en het is goed dat de organisatie daaraan denkt. Sowieso zien we dit op steeds meer festivals en we kunnen dit alleen maar toejuichen. Qua eten en drinken was het ook prima in orde; nergens te lange rijen en genoeg keus om je maag te vullen.

Dan de muziek, natuurlijk de reden om een festival als Dominator 2018 te bezoeken. Daar kunnen we vrij kort over zijn. Hoewel we zelf niet echt liefhebber zijn van de hardere stijlen, word je eigenlijk automatisch meegezogen in het enthousiasme van de menigte. Het duurde dan ook niet lang voordat we zelf met de handjes in de lucht de eerste danspasjes waagden. Voor de hardcore-liefhebber is Dominator sowieso een no-brainer, bijna nergens vind je zoveel toppers uit het genre en zo’n uitgebreide keus aan stijlen. Mocht je jezelf afvragen of het de moeite is om te gaan wanneer je niet zo van de hardcore bent, dan kunnen we alleen maar zeggen: probeer het vooral een keer, grote kans dat het niet je laatste keer wordt!