Doorgaan naar artikel
Bandai Namco heeft Digimon Survive aangekondigd
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Bandai Namco Entertainment Europe en Witchcraft hebben vandaag samen Digimon Survive aangekondigd. Dit hebben zij gedaan middels een persbericht:

“Om het 20-jarige jubileum te vieren van de Digimon Anime, biedt Digimon Survive een gloednieuw avontuur in een mysterieuze wereld met personages die ontworpen zijn door Uichi Ukumo en muziek dat geschreven is door de veelgeprezen Tomoki Miyoshi.

In Digimon Survive raakt een nieuwe groep tieners, geleid door Takuma Momozuka, verdwaald tijdens een schoolkamp en zij belanden in een vreemde nieuwe wereld van monsters en gevaar.

Terwijl zij zich een weg terug naar huis proberen te vechten door een wereld met moeilijke beslissingen en dodelijke gevechten, krijgen spelers keuzes tijdens de game die invloed hebben op de evolutie van hun monsters en op de uiteindelijke ontknoping. De gevechten worden in 2D uitgevochten, in een meer klassieke SRPG stijl.”

Veel mensen vergelijken Digimon met Pokemon, maar waarschijnlijk is die vergelijking net zo gevaarlijk als Star Wars en Star Trek. Beide franchises hebben in ieder geval niet bestaande beestjes in de hoofdrol en ze komen ook allebei uit Japan.

Digimon Survive zal in 2019 verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Meer informatie over deze game volgt snel.