Doorgaan naar artikel
Marvel’s Spider-Man
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

De preview van Marvel's Spider-Man was uitstekend. De gameplay was vloeiend en snel en het rondslingeren is, na wat wennen, zeer vermakelijk. De stukken waar spelers als Peter of MJ spelen zijn wat trager en hopelijk hoeft dat niet te vaak. Ook het verhaal was intrigerend, maar daar mogen wij niet al te veel over vertellen.

Afgelopen donderdag mochten wij op bezoek bij Level Eleven in Amsterdam voor een preview van Marvel’s Spider-Man. Dat was een mooie kans voor ons om een eerste indruk te krijgen van Insomniacs adaptatie van de vrolijke held en zijn wereld.

Recentelijk is op Comiccon meer bekendgemaakt over de game en de verschillende personages die erin voor gaan komen. Echter wordt het zesde lid van de Sinister Six geheimgehouden door Insomniac. Ook deze keer mogen wij er helaas niets over vertellen. Wel kunnen we schrijven over de gameplay.

De ‘Friendly Neighborhood Spider-Man’ is de held van New York en daar speelt de game zich ook af. De stad is gigantisch. Naast een groot oppervlakte zijn er ook overal hoge gebouwen die naar believen beklommen kunnen worden. Spelers kregen de kans een klein gedeelte van de wereld van de game te verkennen, maar voor de twee en een half uur die wij kregen was dat al meer dan genoeg. Gelukkig heeft Insomniac goed werk gemaakt van de manier waarop Spider-Man door New York reist.

Spider-man-dlc, Marvel's Spider-Man-preview, Spider-Man 2

Spider-Man staat er namelijk om bekend webdraden te schieten en die te gebruiken om rond te slingeren door de stad. In deze game is dat niet anders. In gameplay-beelden was dit lekker vloeiend, maar is dat het ook echt? Aan het begin lijkt dat niet het geval. Het slingeren gaat, maar het gaat nog niet precies zoals men wil. Na een tijdje went het echter, en dan vliegt de superheld op supersnelheid tussen de hoge gebouwen van New York.

Ook zijn er her en der evenementen en verzamelbare objecten verspreid. Zo zijn er soms misdaden aan de gang waar spelers een stokje voor kunnen steken, of kunnen ze oude rugzakken terguvinden die Peter in zijn jongere jaren op verschillende plaatsen heeft verborgen. Bovendien kunnen spelers foto’s maken van de verschillende monumenten in New York. Op deze manier verzamel je objecten om nieuwe pakken en gadgets te maken, of om ze te upgraden. In de sessie kregen we de kans het bekende ‘White Spider’-pak te maken, maar kon men ook een zwarte outfit creëren die het mogelijk maakt beter onopgemerkt te blijven.

Tijdens de preview kregen we ook de kans te vechten met verschillende vijanden. De combat is erg soepel en het doet zeker denken aan de Batman Arkham-serie. Met vierkantje voert men een simpele aanval uit terwijl ze met driehoekje een webdraad schieten naar een vijand en zich naar hem toe trekken. Als er witte kronkels om Spider-Mans hoofd vormen, vertellen zijn ‘Spider Senses’ hem dat er een aanval zijn kant op komt. Met rondje kan het vervolgens ontweken worden. Verder zijn er gadgets en is het ook gemakkelijk om objecten in de omgeving als wapens te gebruiken.

We kregen bovendien de kans even als MJ te spelen. Zij is de vrouw waar Peter Parker al jaren verliefd op is en in het verleden van het spel hebben ze een gecompliceerde relatie. MJ is ervan op de hoogte dat Peter Spider-Man is, maar dat geheim houdt zij voor zich. Aan het begin van de preview hebben de twee elkaar al een halfjaar niet gesproken, maar nu lopen ze elkaar weer tegen het lijf; MJ is namelijk onderzoek aan het verrichten naar de illegale praktijken van Wilson Fisk (Kingpin) en zo belandt ze in de problemen.

Marvel's Spider-Man

Haar gameplay is veel rustiger dan die van Spider-Man: lopen en interactie met voorwerpen is hetzelfde en ze kan foto’s maken. Ook kan ze hurken om zich te verbergen van andere personages. Echter kunnen spelers in deze segmenten niet vechten, want MJ’s rol in deze game is het vergaren van informatie; ze is namelijk een schrijfster bij de ‘Daily Bugle,’ de krant die iedereen in de game leest. Zo vervult zij de rol van detective die in de Batman Arkham-spellen door Batman zelf ingenomen wordt. De gameplay is niet bijzonder, maar het kan wel een welkome afwisseling zijn van de actievolle gevechten en het snelle rondslingeren. Hopelijk hoeft men echter niet te vaak als MJ te spelen.

De enige vraag over de gameplay is of het wel afwisselend genoeg is. In een gamewereld die zo groot is als deze kan het gauw saai worden als de zijmissies allemaal een beetje hetzelfde zijn. De gevechten zijn goed gemaakt en het is leuk af en toe een foto te maken van een bekend gebouw, maar misschien gaat het na een tijdje vervelen. Of dat ook echt het geval is, zullen we zien in de volledige versie.

Marvel’s Spider-man zal op 7 september exclusief voor de PlayStation 4 verschijnen.