Doorgaan naar artikel
Valve’s kaartspel Artifact komt in november naar Steam
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Valve is al een tijdje bezig met hun kaartspel Artifact en vandaag is de releasedatum onthuld op Steam. Het gaat hier om een ‘digital card game’ die geïnspireerd is op het Dota-universum. Dan denk je wellicht: “Jeetje, weer het zoveelste online-kaartspel, wat moeten we daarmee?” en dan zou je niet heel raar aangekeken worden, want digital cardgames komen de neusgaten uit na het gigantische succes van Hearthstone. Echter zijn er wel een paar redenen om enthousiast te worden voor Artifact.

Allereerst is Artifact ontwikkeld door Valve zelf en als zij ergens voor gaan, dan gaan ze er ook echt voor. Daarnaast gebruiken ze natuurlijk hun beroemde Dota-universum voor de game en daar wil Valve geen slechte reputatie aan geven. Misschien wel het meest spannende, is het feit dat Richard Garfield eraan meewerkt. Richard Garfield is de originele uitvinder van Magic: the Gathering, het grootste kaartspel aller tijden. Al deze dingen, gecombineerd met het punt dat Artifact hele nieuwe gamesystemen wil gaan maken, in plaats van het standaardidee van voorgaande spellen klakkeloos kopiëren, kan er wel eens voor zorgen dat het voor een boel plezier gaat zorgen.

We zullen nog een paar maandjes moeten wachten om te kijken of het ook echt wat gaat worden, want Artifact komt 27 november naar Steam.

Artifact 2.0-beta