Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Wat was het toch weer een tof feest! Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2018 vond de 29e editie van het festival Huntenpop plaats. Dan te bedenken dat de allereerste editie in 1989 was. Wat moet er veel zijn veranderd in die tijd. Het weer zat gelukkig mee en de sfeer op het festival was fantastisch. Als je daar geen nieuwe vrienden kan maken, kan het nergens!

Op Huntenpop waren dit jaar weer wat mooie namen te vinden in de line-up. Naast optredens van bands zoals Wulf, Racoon en DI-RECT, is er ook aandacht voor lokaal talent. Door de Achterhoekse Band Competitie was de band Dawnbreakers ook op het festival te vinden en wat waren we dankbaar dat ze erbij waren! Er was genoeg afwisseling in genres en voor ieder moet er wel wat wils zijn geweest.

Na binnenkomst op het festivalterrein kwam de gezelligheid je al tegemoet. Naast de zes podia met optredens, waren er diverse kermis attracties om je mee te vermaken. Met enkele biertjes op zou ik er echter wel voor kiezen om deze maar te vermijden. Hoewel je bij het hoofdpodium al snel last kon krijgen van muziek van de andere tenten, waren de acts tactisch genoeg gepland om elkaar niet te verstoren.

Het was overigens in het begin wel even zoeken waar je moest zijn. Op de flyer met het programma was helaas geen plattegrond te zien en de Festivaarttent was enkel te herkennen door als enige tent geen naambord te hebben. Dit was overigens ook de enige tent die aan de zijkanten volledig was gesloten. Volgend jaar toch maar half open houden? Dan kunnen meer bezoekers van het optreden genieten, want als een een tent onafgebroken vol stond met bezoekers, was deze het wel!

Ondanks de drukte was er geen gevoel van verdringing. Hoewel de tenten of het veld goed vol stonden met bezoekers, was er wel altijd de ruimte om je te kunnen verplaatsen. Naast elk podium was er een bar te vinden om drinken te halen en met twee centrale plekken om eten te halen, was het nooit te ver lopen. Wel moest je dan genoeg munten op zak hebben, want deze waren enkel bij de hoofdingang te verkrijgen.

De toiletten waren overigens wel een apart verhaal. Hoewel het niet erg bezwaarlijk was dat er maar op één locatie op het gehele terrein wc’s waren te vinden, was het voor de heren onder ons niet mogelijk om te zitten. Tenminste, niet op de daarvoor bestemde toiletten! Enkel de dames hadden toieletten beschikbaar om te zitten met toilet papier. Als man moest je toch echt even over de schaamte heenstappen om het vrouwen toilet op te gaan, als er meer moest gebeuren dan het afvoeren van wat vocht.

Hoewel bij veel festivals het opruimsysteem is verdwenen, was het bij Huntenpop gelukkig nog wel mogelijk om bekers in te ruilen voor munten. Met 50 bekers voor één muntje zou ik er zelf niet aan beginnen, maar voor de jeugd was het zeker een leuke bezigheid en een goede manier om wat bij te verdienen. Volgens mij had iedereen netjes het visdraad voor een grapje thuisgelaten en werden de bekers vaak bewaard voor de hardwerkende jeugd.

Het Huntenpopfestival is werkelijk geschikt voor het hele gezin. Iedereen kruipt bij elkaar aan tafel en maakt een gezellig babbeltje. Hoeveel gesprekken ik wel niet met vreemden heb gehad, alsof ze al jaren mijn beste vrienden waren.

Al met al weer een geslaagde editie. Enthousiast geworden voor dit festival? Op 2 en 3 augustus 2019 is de 30e editie van Huntenpop gepland. Zelf kijk ik er naar uit om weer te gaan! Wie weet of ze iets specials van plan zijn voor dit jubileum? Zodra we meer weten, laten we dat weten via deze website of op onze Facebook-pagina.