Doorgaan naar artikel
Dying Light 2
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Techland lijkt met Dying Light 2 goud in handen te hebben. De nieuwe game oogt spectaculair en de manier waarop jouw keuzes gevolgen hebben voor de wereld is indrukwekkend.

Op Gamescom krijgt de pers, naast het bezoeken van de beursvloer, ook de kans om verschillende titels die nog lang niet klaar zijn alvast te bekijken in de press-area. Een van die titels dit jaar is Dying Light 2, de opvolger van de veelgeprezen zombie-survivalgame uit 2015. Dit nieuwe deel belooft nog grootser en spectaculairder te worden met ondermeer een map die vier maal zo groot is als het eerste deel, inclusief alle dlc.

Dit is echter niet het meest voorname uit de demo die wij zagen. Dying Light 2 zal zich heel erg focussen op hoe jouw keuzes de omgeving beïnvloeden en daarmee ook het totale narratief. Een voorbeeld dat we kregen was bijvoorbeeld een verlaten zwembad, waarvoor de drie facties allen een andere toekomst in gedachten hadden. Besluit je bijvoorbeeld de peacekeepers te helpen, dan zullen zij de locatie gaan gebruiken voor een trainingsfaciliteit. Als gevolg daarvan zullen de straten in de omgeving beter beveiligd zijn, wat ook weer andere bevolkingsgroepen aantrekt. De Scavengers daarentegen willen er een onderzoeksplek maken voor nieuwe technologie, wat er weer voor kan zorgen dat er bruggen worden gebouwd naar nieuwe gebieden. Aan de speler dus de keus wat hij de beste bestemming vindt.

Dying Light 2, Dying Light 2 cross-gen

In de demo die we daarna zagen, kwam duidelijk tot uiting wat in bovenstaand voorbeeld werd gesteld. De speler kreeg de keus om een watertoren te veroveren voor een van de facties. Deze was op dat moment in het bezit van de Scavengers en aan jou dus de keus of je dit zo wilt laten. Wij kregen daarbij beide opties te zien, wat ook duidelijk zorgde voor een compleet verschillende uitkomst. Waar er bij de Peacekeepers orde en rust in de straten was met daarbij ook nieuwe voorzieningen voor de speler, bleek er bij de Scavengers veel meer chaos in de straten te zijn. Als gevolg daarvan was er op dat moment ook een zwarte markt georganiseerd en kon je bij de factie terecht voor verschillende beloningen voor je hulp.

Tijdens het kijken van de demo werd ook duidelijk dat er veel meer bewegingen beschikbaar zijn voor de speler. Zo kan er geslingerd worden aan kabels en kan er geabseild worden. Ook het vechten lijkt een stuk tactischer te zijn geworden, waarbij vluchten soms de beste optie is. De game loopt ontzettend soepel en ziet er ontzettend spectaculair uit.

Na het bijwonen van de Dying Light 2-demo zijn wij razend enthousiast. Techland lijkt goud in handen te hebben met deze game die duidelijk beter lijkt te worden dan het eerste deel. Hoe de game voelt als we daadwerkelijk zelf spelen is natuurlijk nog even afwachten, maar na het zien van deze beelden hebben wij eigenlijk weinig twijfels meer dat dit een topper gaat worden.

Dying Light 2 moet ergens in 2019 uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.