Doorgaan naar artikel
Forza Horizon 4
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Forza Horizon 4 voelt weer heerlijk vertrouwd aan en weet met de nieuwe omgeving en de toevoeging van de seizoenen genoeg vernieuwing te brengen.

Gamescom 2018 is op dit moment in volle gang en gamers kunnen weer kennismaken met de nieuwste spellen. Microsoft is ook aanwezig op de beurs en heeft een aantal toppers meegenomen, waaronder Forza Horizon 4. Wij hebben vandaag onze eerste kilometers gemaakt in het nieuwste deel in de Forza Horizon-reeks. Is het weer veel van hetzelfde of weten de mannen van Playground Games met de nodige vernieuwingen te komen?

Forza Horizon 4 speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk en dat zorgt voor een mooie, afwisselende omgeving. De kleine stukken die wij hebben gezien, zagen er behoorlijk realistisch uit: van mooie groene heuvels met schapen tot de schattige witte huizen op het Engelse platteland. Het ziet er allemaal prachtig uit en je kunt zien dat er veel aandacht aan is besteed. Deze keer heeft Playground Games ook voor het eerst gebruikgemaakt van seizoenen. Tijdens de demo hebben we kennis kunnen maken met het wisselen hiervan. Wanneer de definitieve game straks uit is, zul je een week moeten wachten voor het nieuwe seizoen zijn intreden doet. Het viel op dat het goed te merken was dat de besturing van de auto anders was tijdens de winter dan de herfst. Het is dus niet alleen een grafische verandering, maar het werkt ook echt door in de gameplay. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Forza Horizon 4, Forza Horizon 4-winterseizoen, Forza Horizon 4-informatie

Forza Horizon 4 voelt weer heel erg vertrouwd aan, maar weet door de nieuwe omgeving en het toevoegen van de seizoenen toch een frisse game neer te zetten. Grafisch gezien is het weer flink genieten geblazen, zeker als je in het bezit bent van een Xbox One X. Wij kunnen dan ook bijna niet wachten tot het 2 oktober is en we met de volledige game aan de slag kunnen. Houd onze site in de gaten, want rond die tijd kun je hier onze review verwachten.