Doorgaan naar artikel
Transference
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Transference is bijzonder, angstaanjagend, freaky en aantrekkelijk in een waardoor het de potentie heeft om de meest unieke en beste horrorgame ooit te worden.

Er zijn van die games, waarvan je weet dat wanneer je ze speelt het misschien niet goed kan zijn voor je hart. Het zien van een Gamescom-afspraak voor Transference in onze agenda liet het hart al wat sneller kloppen, met de stille hoop dat dit dan maar niet in VR was. Niets bleek minder waar, een half uur in de zieke geest van het hoofdpersonage was wat ons te wachten stond.

Veel uitleg kregen we niet, maar duidelijk was dat er twee werelden zijn waarin je je begeeft. De normale wereld en een soort van alternatief universum. Dat de gewone wereld al bij het starten van de demo eng aanvoelde, betekende al niet veel goeds voor de rest van de demo.

Transference is niet in een genre te gieten. Wat misschien nog het meest in de buurt komt, is een psychologische horror, die elemenenten van een game en een film mixt; tijdens de speelsessie werden filmbeelden en de game met elkaar gemixt. Het is dan ook niet zomaar dat een Hollywoodstudio is betrokken bij de ontwikkeling.

Bovenstaande video is het level dat wij in Keulen hebben gespeeld

Alhoewel er geen echte jumpscares in de demo zaten, en die in het spel zeer zeldzaam zijn, is het constante gevoel dat er iets kan gebeuren zo beangstigend dat je echt een sterk hart moet hebben en open moet staan voor het horrorgenre. Dat maakt Transference zover wij hebben kunnen zien gelukkig een echt goede game. Liefhebbers van het genre zullen, zeker in VR, een totaal vernieuwende, bijzondere en goede ervaring krijgen die naar verwachting geen moment saai is.

Bijzonder is dat je ondanks de angst ook verschillende puzzels moet oplossen. Dit voelt natuurlijk wat tegennatuurlijk, omdat het oplossen je verder brengt in de angstige wereld en dat terwijl je net op een veilige plek stond. Dit maakt Transference misschien nog wel de beste horror-ervaring die we ooit hebben gezien.

Transference is bijzonder, angstaanjagend, freaky en aantrekkelijk in een waardoor het de potentie heeft om de meest unieke en beste horrorgame ooit te worden.