Doorgaan naar artikel
Breach
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Breach lijkt op het eerste gezicht een vrij standaard action-RPG met de focus op co-op, maar de toevoeging van de Veil Demon maakt het toch best interessant. Het wordt free-to-play dus iedereen zou het een kans kunnen geven.

Tijdens Gamescom 2018 waren er flink wat grote titels te bewonderen, maar nog veel meer kleine games. Zo was ook het Amerikaanse QC Games, opgericht door ex-Bioware-ontwikkelaars, aanwezig met Breach. Dat het om een kleine studio gaat, werd wel duidelijk toen onze afspraak niet in de business area was, maar gewoon op de beursvloer. Niet dat dat iets zegt over de kwaliteit van de game, of toch wel?

Ongeveer 70.000 jaar geleden stond het menselijk ras op het punt van uitsterven, tot een groep onsterfelijken een sluier aanbracht op aarde. Hierdoor ontstond er een scheiding tussen twee verschillende delen: de aarde zoals we die nu kennen en een vol met mythologische wezens. Helaas is de sluier kapot aan het gaan en ontstaan er verschillende gaten waardoor de twee werelden weer samenkomen. Het is aan jou en je vrienden om hier iets aan te doen.

Breach is een action-RPG met de focus op co-op. Met maximaal vier spelers tegelijk neem je het op tegen verschillende vijanden die worden gestuurd door de Veil Demon, een zwarte rook die tussen de twee realiteiten staat en mythologische wezens naar de andere kant kan halen. In deze game is het de bedoeling dat je verschillende gebieden afgaat om daar opdrachten uit te voeren. Soms is het de bedoeling om gewoon simpelweg iedereen af te slachten, maar dat is niet altijd het geval. Tijdens onze demo kregen we ook de opdracht om verschillende gebieden voor een bepaalde tijd bezet te houden. Dit zorgt er in ieder geval wel voor dat er de nodige afwisseling is en het niet alleen maar vechten is.

Wanneer je het einde van een level hebt gehaald, staat er een enorme eindbaas te wachten die ook weer geholpen wordt door de Veil Demon. Het klinkt allemaal vrij standaard, maar de toevoeging van de Veil Demon is toch wel interessant, vooral omdat je deze ook als personage kunt kiezen. Op deze manier kun je dus met maximaal vijf vrienden tegelijk spelen. Het moet ervoor zorgen dat het anders is dan andere action-RPG’s en dat is ze dus deels gelukt. Voor de rest is het namelijk behoorlijk standaard: creëer je eigen personage, verzamel verschillende items en xp om je personage beter te maken. Het is dus even afwachten of het voldoende is voor gamers.

Breach start eerst in Early Access waarvoor iedereen zich aan kan melden en de bedoeling is om medio 2019 met de release te komen voor pc. Deze game is straks voor iedereen beschikbaar, want het wordt uiteindelijk free-to-play. Dat maakt het in ieder geval interessant genoeg om eens te proberen.