Doorgaan naar artikel
GC18: Trailer en info over Hitman World of Assassination
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Tijdens Gamescom 2018 heeft IO Interactive wat interessants gedeeld tijdens een presentatie waar wij aanwezig waren. Het begon met een Hitman World of Assassination-trailer, hierna kregen we wat informatie over wat dit inhoudt. De ontwikkelaar wil vanaf nu alle Hitman-delen die uitkomen, en alle content die ervoor verschijnt, verzamelen onder een dak: The World of Assasination.

Concreet betekent dit dat eerder verschenen missies regelmatig een grafische oppoetsbeurt zullen krijgen. Daarnaast zullen vele nieuwe gameplaymechanieken die geïntroduceerd worden in nieuwe delen, ook in de eerdere instanties geïmplementeerd worden. Denk hierbij aan slimmere vijanden, een koffertje om wapens ongezien in te vervoeren, bosjes die je voortaan werkelijk verbergen en nog veel meer.

Hitman World of Assassination klinkt vrij ambitieus, maar wel onwijs gaaf. De droom van de ontwikkelaars is dat spelers over een aantal jaar de gehele wereld kunnen overreizen als Agent 47, om verschillende personen om het leven te brengen. Dat klinkt ons als muziek in de oren.