Doorgaan naar artikel
Super Mario Party
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Super Mario Party heeft het in zich om, meer dan de laatste delen, zeer vermakelijk te zijn. Met daarnaast de Mariothon als nieuwe modus is het ook een spel dat je wat makkelijker eventjes oppakt en dus ook over een paar jaar nog regelmatig kunt spelen.

Met de Switch heeft Nintendo de goede weg weer ingezet en dit vooral ook bij de hardcorespelers. Toch mag op de console, waarop zoals altijd bij Nintendo samenspelen centraal staat, een echte partygame niet ontbreken. Super Mario Party verschijnt over minder dan twee maanden en lijkt deze rol perfect op zich te nemen.

Super Mario Party-launchtrailer, Super Mario Party

Tijdens de Gamescom afgelopen week mochten we aan de slag met een nieuwe modus genaamd Mariothon. Daarin mag je samen met vrienden een vijftal minigames spelen en kun je punten verdienen. Degene die na de vijf minigames de meeste punten heeft, wint. Simpel, maar doeltreffend. En misschien nog wel belangrijker: zeer vermakelijk! Daarnaast voegt het hiermee voor het eerst een echte competitieve modus toe.

Wij hebben slechts vijf van de ongeveer tachtig minigames gespeeld, maar merkten direct dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van de Nintendo Switch. Leuk is vooral dat, alhoewel gelukkig de meeste games echt passen bij Mario, Nintendo ook af durft te wijken. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van een biefstukje, wat je doet door de pan omhoog te schudden zodat de biefstuk kan draaien.

Al een maand voor de GamesCom kregen we een presentatie van Nintendo over Super Mario Party. Daarin werden ook verschillende andere modi getoond. Alhoewel we dit niet zelf gespeeld hebben, zag ook dit er zeker vermakelijk uit. De bekende bordspelmodus is natuurlijk weer terug en zoals altijd belangrijk: op jacht naar sterren moet je tussendoor minigames spelen en andere spelers verslaan.

Een misschien wel meer opmerkelijke modus die we toen te zien kregen, was Toad’s Rec Room. Hierin leg je twee Nintendo Switches op de tafel om hier vervolgens een minigamespeelveld van te maken. Het leuke is dat je zelf bepaalt waar en hoe ze aan elkaar grenzen. In de onderstaande trailer zie je precies hoe dit werkt. Alhoewel je er natuurlijk wel twee Switches voor nodig hebt, lijkt het een zeer leuke en vermakelijke modus te worden die een nieuwe manier van spelen introduceert.