Doorgaan naar artikel
Dying Light: Bad Blood
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Dying Light: Bad Blood weet de gameplay van het origineel goed te vertalen naar het Battle Royale-genre. Doordat de opzet ook duidelijk verschilt van andere games, lijkt het perfect geschikt om naast giganten als Fortnite en PUBG te bestaan.

Binnenkort kunnen ook Dying Light-fans genieten van een speciale Battle Royale-modus, waarmee ook deze fps probeert een graantje mee te pikken van het populairste genre op dit moment. Ontwikkelaar Techland gooit het echter wel over een iets andere boeg en noemt haar versie Brutal Royale, vanwege het grove geweld dat er gebruikt zal worden. Wij mochten op Gamescom alvast aan de slag met Dying Light: Bad Blood, die als losse en gratis game verkrijgbaar zal zijn.

In Bad Blood worden maximaal twaalf spelers in een map gedropt en het doel is om het laatste plekje in de evacuatiehelikopter te bemachtigen. Toegang tot deze heli krijg je echter niet zomaar, hiervoor zal je bloedmonsters moeten verzamelen. Dit kun je doen door nesten leeg te roven, maar ook door je medespelers te overvallen die dit al voor je gedaan hebben. Het resultaat is een mooie balans tussen speler-vs-speler en speler-vs-zombies. Dit maakt de game lekker gevarieerd en het biedt de mogelijkheid om je eigen strategie te kiezen: focus je je op de nesten en probeer je onzichtbaar te blijven? Of ga je voor snel resultaat en meer risico door je menselijke tegenstanders uit te schakelen?

Dying Light: Bad Blood

Wanneer je eenmaal genoeg bloedmonsters hebt verzameld, wordt de locatie van de vluchtplek onthuld en is het zaak om daar zo snel mogelijk te geraken. De andere nog levende spelers krijgen dit echter ook te weten en zien meteen waar jij je bevindt. De eindfase van het potje wordt daarmee een zenuwslopende bedoeling en het geeft echt een kick wanneer je als een gek probeert de helikopter te halen, terwijl je achterna wordt gezeten door alle andere spelers.

De combat is zoals we die kennen uit Dying Light en bestaat vooral uit gevechten met handwapens. Dit brengt een bepaalde spanning met zich mee, omdat je dichtbij je tegenstander zult moeten komen om hem uit te schakelen. Van een afstandje toekijken met een sniper-rifle is er dus niet bij en dit geeft een extra dimensie aan de game.

Dying Light: Bad Blood lijkt een leuke toevoeging aan het genre te worden. De specifieke Dying Light-gameplay wordt goed vertaald naar een Battle Royale en er zitten meer dan genoeg elementen in die het compleet anders maken dan andere games uit het genre.