Doorgaan naar artikel
One Piece: World Seeker interview en speelsessie
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Hoewel we van de open wereld nog maar weinig hebben gezien, bleek het vechtsysteem alvast erg leuk. One Piece: World Seeker is een game om in de gaten te houden, wanneer hij later dit jaar zal verschijnen.

Naast het spelen van een heleboel games, mochten we op Gamescom ook de nodige ontwikkelaars aan de tand voelen. Een kans die we natuurlijk met beide handen aan hebben gegrepen. Bij Bandai Namco kregen we de gelegenheid om een interview te houden met de producenten van Ace Combat 7, Jump Force en One Piece: World Seeker. Over die laatste lees je in dit artikel een samenvatting van ons interview en een impressie aan de hand van een korte speelsessie.

Wanneer het gesprek begint, vragen we natuurlijk meteen naar een releasedatum, want die is nog niet bekend. Hierop antwoord Rei Hirata dat we ons geen zorgen hoeven te maken: One Piece: World Seeker zal nog steeds dit jaar verschijnen en een definitieve datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

One Piece: World Seeker, World Seeker-verhaaltrailer, One Piece: World Seeker-releasedatum, One Piece: World Seeker-launchtrailer

Als we vragen wat One Piece: World Seeker ons allemaal te bieden heeft, wordt Hirata meteen enthousiast. “World Seeker wordt een verhaal dat volledig om Luffy zal draaien. Daarnaast hebben we een gigantisch nieuw eiland ontwikkeld dat bol staat van de variatie. Je zult er grote steden tegenkomen, maar ook boerderijen, berglandschappen en nog veel meer. Het wordt echt fantastisch!”.

Over het verhaal wil de producent overigens nog niet al te veel kwijt. Hij geeft aan dat het een diep verhaal wordt, met erg veel historie en dat het uiteindelijk ook behoorlijk duister zal worden, weet hij te vertellen.

Tot slot vragen we of One Piece: World Seeker ook geschikt gaat zijn voor nieuwkomers die niet bekend zijn met de anime. Hierop antwoordt Hirata: “Natuurlijk zullen fans ontzettend veel dingen uit het One Piece-universum gaan herkennen. Er zullen veel knipogen zijn naar gebeurtenissen uit het verleden en je hebt als fan wel een zekere voorsprong. Dat neemt overigens niet weg dat je als liefhebber van actiegames helemaal niet aan je trekken zult komen met dit spel. Het verhaal staat op zich, dus voorkennis is meegenomen, maar ook niet meer dan dat.”

Hierna is het tijd voor een korte speelsessie, waarin ons gevraagd wordt de top van een berg te bereiken. Onderweg wachten ons vele vijanden en op het eind een heuse boss-fight. Het beviel ons dat het goed mogelijk is om je eigen benadering te kiezen voor de gevechten. Zo zijn er voldoende mogelijkheden voor een voorzichtige stealth-actie, maar is het net zo makkelijk om vol gas een gevecht in te duiken. De gevechten zitten goed in elkaar, al zijn we wel een beetje bang dat het op termijn een beetje repetitief wordt.

Uiteindelijk zal One Piece: World Seeker geen echte vechtgame worden, maar een rpg met een open wereld. Hoe dit eruit komt te zien, konden we uit de demo natuurlijk niet opmaken en zullen we pas bij de review merken. Wel is de game er eentje om in de gaten te houden, zeker voor One Piece-liefhebbers.