Doorgaan naar artikel
Desperados 3
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

Desperados 3 gaat een perfect spel worden voor de strategie-liefhebbers. Doordat er onwijs veel mogelijkheden zijn om de missies tot een goed einde te brengen, zal deze game je waarschijnlijk een hele tijd bezighouden, om je vervolgens met een voldaan gevoel achter te laten.

Op Gamescom kregen we bij THQ Nordic veel te zien. Zo kregen we onder andere een eerste glimp van Desperados 3. Dit betreft een realtime-strategiespel waarbij het onopgemerkt te werk gaan een belangrijke rol speelt. Je bestuurt meerdere personages vanuit het perspectief zoals een overvliegende vogel die zou hebben. Het is een type spel waar nog genoeg vernieuwing te vinden is. Weet Desperados 3 deze originaliteit te brengen?

Als eerste kregen we een level te zien dat zich afspeelt in een stadje in de tijd van het Wilde Westen in Amerika. Zo is er natuurlijk een saloon, maar ook een kerk en bordeel. Je kunt je hier geheel vrij verplaatsen om missies aan te nemen. Pas als je in vijandelijk gebied komt, moet je gaan opletten. Bij de demo wordt een missie gestart waarin het de bedoeling is een belangrijk persoon uit het criminele circuit om te leggen. Zodra we bij het gebouw komen waarin hij zich bevindt, wordt duidelijk wat het sterkste punt is van Desperados 3.

desperados 3

Je hebt onwijs veel mogelijkheden om je missie tot een goed einde te brengen. De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk met getrokken geweren naar binnen rennen. Helaas zal je dit vrijwel altijd de kop kosten. Het is verstandiger eerst het gebouw te verkennen. Zo kom je erachter dat er meerdere ingangen zijn. Als je wat verder kijkt, zie je ook steeds meer opties om je doel om te brengen.

In de demo die wij zagen, werd gekozen voor een van de meest vergezochte opties: vergiftiging. Hiervoor moesten eerst wat bewakers onopgemerkt omgelegd worden. Daarna werd er ingebroken in de kelder om de whiskey van je doelwit te vergiftigen. Het kost wat moeite, maar als je eenmaal je plan tot een goed einde ziet komen, geeft dat een erg voldaan gevoel. Dit was maar één missie, maar er werd ons verzekerd dat ze allemaal zulke vrijheid bevatten.

desperados 3, Desperados 3-releasedatum

Hierna kregen we nog een glimp van een heel andere omgeving: een dichtbegroeide jungle waarbij je weer rekening moest houden met heel andere gevaren. Zo bleven bijvoorbeeld je voetstappen een tijd zichtbaar in de modder. Dit vraagt weer om andere tactieken waardoor het erop lijkt dat Desperados 3 niet snel saai zal worden. Daarnaast zag zowel dit level als de vorige er grafisch hartstikke prima uit.

Desperados 3 heeft er alle schijn naar een prima nieuwe game te worden in dit nog vrij prille type game. Wij kunnen niet wachten om bij iedere missie weer een nieuwe tactiek te bedenken, alvorens we een nog veel betere bedenken. Iedere strateeg zou deze titel in de gaten moeten houden, zeker zodra hij ergens in de zomer van volgend jaar uitkomt.