Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het Duitse audiobedrijf heeft in eigen land tijdens de IFA-beurs de Teufel Rockster Go- en de Teufel Rockster Cross-speaker aangekondigd. De nieuwe speakers maken onderdeel uit van de Rockster-lijn waarin al enkele modellen verkrijgbaar zijn.

De Rockster Go is een draagbare speaker voorzien met twee full-range drivers en een ingebouwde passieve subwoofer. Middels de bluetooth-verbinding is het mogelijk om met bijvoorbeeld je smartphone verbinding te maken om je muziek te kunnen streamen. Daarnaast worden spraakassistenten als Apple Siri en Google Assistant ondersteund. Er is overigens ook een aux-aansluiting aanwezig om de speaker bekabeld aan te sluiten. De aanwezige accu zorgt ervoor dat je tot twaalf uur kunt genieten van je muziek. Je hoeft ook niet bang te zijn voor wat stof of water, want met de IPX6- en IPX7-certificering is de speaker stof- en waterdicht. De Rockster Go is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €149,99.

Teufel Rockster Cross-speaker

Daarnaast heeft het Duitse bedrijf ook de grote broer gepresenteerd. Het gaat hier om de Teufel Rockster Cross-speaker. Ten opzichte van de Go heeft de Cross twee tweeters extra. Ook dit model heeft een aux-aansluiting en kan middels bluetooth worden verbonden met bijvoorbeeld je smartphone. Er is echter wel een USB-poort aanwezig om je smartphone direct mee op te laden door middel van de ingebouwde powerbank-functie. De Cross heeft een wat sterkere accu, wat inhoudt dat hij tot wel twintig uur gebruikt kan worden voordat hij weer opgeladen moet worden. In tegenstelling tot de Go is dit model voorzien van het IPX5-certificaat waardoor hij nog wel spatwaterdicht is. De grotere versie gaat voor de adviesprijs van €299,99 over de toonbank.

Teufel Rockster Cross-speaker