Doorgaan naar artikel
Apple Watch Series 4 onthuld tijdens Apple-event
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Apple trapt het Apple-evenement af en heeft daarbij de Apple Watch Series 4 onthuld.

Net als bij de smartphones gingen er ook wat geruchten rond omtrent de nieuwe smartwatch van Apple. Het gerucht van het grotere scherm is in ieder geval bevestigd. De vierde generatie heeft een groter schermoppervlakte met 384 x 480 pixels in tegenstelling tot de 312 x 390 pixels van het vorige model. Hierdoor is er ruimte voor acht widgets en andere opties op het scherm.

Daarnaast is de Apple Watch Series 4 voorzien van een snellere S4-processor, waardoor hij tot twee keer sneller draait dan zijn voorgangers. De app die je ademhaling registreert en aangeeft wanneer je even rust moet nemen is ook weer aanwezig. Bij dit nieuwe model is het overigens gecombineerd met een speciale Watch-face, de wijzerplaat van de Apple Watch. Deze laat namelijk door een bewegende animatie zien hoe je ademhaling zou moeten zijn. Daarnaast zijn er ook andere Watch-faces toegevoegd zoals vuur, water en vapor, wat lijkt op een soort rookwolk. Ook krijgt het nieuwe horloge nieuwe fitnessfunctionaliteiten en is de optische sensor aan de achterkant gecombineerd met een elektrische sensor. Hiermee is het mogelijk om een nauwkeurige scan te maken van je hartritme zoals bij een electrocardiodiagram, oftewel ECG.

Ook is de digital crown, het draaiwieltje aan de zijkant, volledig onder handen genomen. Dit kleine stukje hardware is voorzien van een lichte weerstand waardoor je voelbaar en makkelijker door een menu bladert. Daarnaast is de speaker opgewaardeerd en is deze tot wel 50% luider. De microfoon is tevens verplaatst naar de zijkant om echo te voorkomen wat resulteert in een helderder gesprek.

De prijs van de Apple Watch Series 4 is €429,- en kan vanaf vrijdag 14 september worden besteld. Een week later worden de eerste modellen al geleverd. De cellular-versie kost €529, maar deze is, net als het vorige model, vooralsnog niet in Nederland te gebruiken. WatchOS 5, het besturingssysteem van de Apple Watch is vanaf 17 september beschikbaar.

Apple Watch Series 4 onthuld