OnePlus 6T per ongeluk korte tijd in voorverkoop

Marco Vrolijk, 12 september 2018
Profiel

Het aankomende vlaggenschip van OnePlus, de OnePlus 6T, was per ongeluk korte tijd in voorverkoop op de website Giztop. Hierdoor zijn naar alle waarschijnlijkheid de definitieve specificaties van het toestel bekend geworden. De informatie is inmiddels weer offline gehaald.

Volgens de informatie op Giztop krijgt de OnePlus 6T een 6.4 Inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2340×1080 pixels. Het scherm heeft nagenoeg geen schermranden meer aan de zijkant en is daarnaast uitgerust met een minimale, druppelvormige ‘notch’ aan de bovenkant. Met de druppelvorm die we eerder op de OPPO F9 zagen, komt de screen-to-body ratio uit op een indrukwekkende 91,5%.

De OnePlus 6T zal op twee vlakken vernieuwing brengen wat betreft ontgrendeling van het toestel. De technologie hiervoor wordt geleend van de Chinese merken Vivo en OPPO, die onderdeel zijn van hetzelfde overkoepelende concern als OnePlus. Een speciale eigenschap van de OnePlus 6T is dat deze als een van de eerste smartphones is uitgerust met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Er is inmiddels al een ruime keuze aan mogelijkheden voor het ontgrendelen van smartphoneschermen (zoals FaceID van Apple), maar OnePlus heeft hier toch een primeur op de Westerse markt.

Een andere primeur is de toevoeging van een TOF 3D-camera aan de voorzijde. Deze ‘Time Of Flight’-camera kan tien keer meer punten op het gezicht scannen dan de 3D-lasertechnologie van Apple’s FaceID en heeft daarnaast een veel groter bereik én dit alles met een compactere module. De technologie werd eerder dit jaar al door Vivo gepresenteerd. Als deze informatie correct blijkt dan legt de OnePlus 6T de lat weer een stuk hoger voor andere fabrikanten wat betreft ontgrendeling.

De OnePlus 6T is daarnaast uitgerust met de snelste Snapdragon 845-processor van Qualcomm en biedt een keuze uit 6GB of 8GB RAM-geheugen. Qua opslaggeheugen komen modellen van 64, 128 en 256GB uit. Ook op cameragebied wordt veel geboden: een 20MP en 12MP dubbele camera aan de achterzijde en een veelbelovende 25MP-camera voor selfie’s aan de voorzijde.

Op basis van alle informatie die nu bekend is, wordt de OnePlus 6T met een prijskaartje van rond de € 600,- weer een serieuze uitdager voor de topmodellen van bijvoorbeeld Samsung en Apple. De prijs bij OnePlus schuift echter ook steeds meer op richting de concurrentie in het hogere segment. Hier maakt de concurrentie uit het budgetsegment weer gebruik van: de PocoPhone F1 gaat met een lagere prijs, maar minder hardware, de strijd met OnePlus aan. De specificaties van de OnePlus 6T maken het echter een zeer goed uitgerust toestel en een waar we zeker naar uitkijken.

Bron: Slashgear