Doorgaan naar artikel
Recoil Laser Game
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Recoil Laser Game is een leuke en uitdagende gadget, die helaas wel iets meer in de starterset had mogen hebben. Toch is ook die set zeker niet mis en echt heel leuk om te spelen.

Er zijn van die hebbedingetjes die op voorhand heel goed klinken. Denk aan een thuisbioscoop, een eigen kart, maar ook een lasergameset. Met Recoil Laser Game krijg je dankzij Goliath de kans om echt thuis te gaan lasergamen, maar is dat ook echt iets leuks?

Bijna iedereen heeft weleens een lasergame gespeeld. Vaak binnen, in donkere ruimtes en met veel herrie. Maar dat is precies  wat Recoil Laser Game niet is. Dit spel biedt je de optie om buiten te spelen, met vrienden en verschillende wapens.

Recoil Laser Game

Het misschien wel grootste verschil wordt gemaakt door de app die bij het spel hoort. Deze geeft je verschillende informatie over je wapen, maar laat je bijvoorbeeld ook een airstrike inroepen. Last but not least heb je verschillende AR-games die je met de app kunt spelen. Die voelen allemaal zeer leuk en innovatief aan en houden je langer bezig dan een gewone lasergame.

De telefoon bevestig je op je wapen. In het geval van de starterset die wij getest hebben is dit een gewoon handwapen. Je kunt er echter voor kiezen een uitbreiding te kopen in de vorm van een automatisch wapen. Een andere uitbreiding zijn de granaten die je kunt kopen. Ook dit voegt, zo denken wij, een echt andere dimensie toe. Helaas hebben we dit niet kunnen testen.

Recoil Laser Game werkt middels een GPS-computer die je in het midden van je slagveld zet. Dit legt een gebied over bijvoorbeeld je woonwijk, waarin je je kunt begeven. Binnen je speelveld zullen onder andere items en munitie liggen. Niet onbelangrijk als je het gevecht wilt winnen.

Wat van echt toegevoegde waarde is, is de 3D-audio. Dit zorgt ervoor dat je uit de juiste richting geluiden hoort zoals explosies en wapengekletter. Zo krijg je een beter gevoel bij je vijand en waar je in ieder geval niet of juist wel naar toe wilt. Overigens komt de starter set met gevoelsmatig een klein pakket. Je krijgt de GPS-computer en twee wapens, maar voor een echt goed spel heb je eigenlijk minimaal vier tot zes spelers nodig. Aangezien een normaal pistool rond de 60 euro kost, wordt het dan wel snel heel duur.

Recoil Laser Game is een leuke en vermakelijke game die zeker goed werkt, maar als je echt veel plezier wilt hebben dan voldoet de starterset helaas nog niet.