Doorgaan naar artikel
RGX Showdown
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

RGX Showdown richt zich puur op het racen en dat is leuk uitgewerkt. Het spel is alleen online te spelen, dus is het maar de vraag voor hoe lang er genoeg tegenstanders verschijnen.

We hebben allemaal het trieste nieuws over Telltale Games gehoord. Het Amerikaanse bedrijf is failliet en zal de deuren moeten sluiten. Wat de meeste mensen niet weten, is dat de ontwikkelaar ook een uitgeverstak heeft. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat daarmee gaat gebeuren. RGX Showdown werd een aantal dagen voor het nieuws bekend werd uitgebracht en het leek ons wel een leuk spel om eens te proberen.

RGX Showdown

RGX Showdown is een racegame waarin je deelneemt aan een online toernooi. Elk uur begint er een nieuw toernooi en eindigt het vorige. Je kunt elk gewenst moment instappen en ook weer stoppen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk races rijdt en die ook probeert te winnen. Je speelt altijd maar tegen een enkele tegenstander en zult tijdens de wedstrijd ook moeten proberen het vele verkeer te ontwijken. Mocht dat niet lukken, zul je crashen en een lichte achterstand oplopen. Hoe vaker je wint, hoe meer punten je verzamelt voor de uiteindelijke winst van het toernooi. Als je vaker achter elkaar weet te winnen, worden de beloningen ook beter. In deze racegame zijn er ook verschillende klassen en elke klasse heeft ook weer zijn eigen toernooi. Je begint op het laagste niveau en door het verzamelen van punten, kun je steeds hoger komen. Het simpele principe maakt het spel aantrekkelijk en zorgt ervoor dat het makkelijk op te pakken is voor iedereen.

In de kern is RGX Showdown niet heel veel meer dan wat hierboven staat. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Voor het begin van elke wedstrijd heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aantal mods toe te passen. Deze zullen onder andere een boost geven aan de snelheid, acceleratie en besturing van de auto. Mods zijn maar een keer te gebruiken en kosten geld, je zult dus slim moeten kiezen. Als je maar blijft winnen door het gebruik van mods, raakt je geld uiteindelijk op en zul je het met je standaard auto moeten doen. Door te winnen, verdien je wel wat geld, maar dat is nooit genoeg om je auto een constante boost te geven. Wanneer je verliest, zullen de mods weer hersteld worden en begin je weer van voren af aan. Het is een leuke toevoeging aan het standaard racen en zorgt ervoor dat het niet zo snel saai gaat worden. Het is alleen lastig in te schatten hoeveel invloed de mods echt hebben, omdat elke wedstrijd weer anders is en je het niet kunt testen.

Tot slot heb je nog de mogelijkheid om je auto wat mooier te maken. Dit doe je met de punten die je verzamelt door het rijden van races. Je kunt stickers plakken en je auto een andere kleur geven. Het is allemaal vrij standaard en lijkt niet echt iets toe te voegen, maar mocht je dat soort dingen graag doen, zit het er toch in. Uiteindelijk draait het alleen maar om het racen en is het versieren van je auto bijzaak.

RGX Showdown gaat om de races en die zijn leuk genoeg om er flink wat uren in te stoppen. De verschillende klassen en mods zorgen ervoor dat je ook genoeg uitdaging hebt. Het grootste probleem is dat het alleen maar online te spelen is en je dus afhankelijk bent van andere spelers wereldwijd. Mochten die besluiten om het spel niet meer aan te raken, dan valt er voor jou ook weinig meer te beleven. Tot die tijd is het zeker het proberen waard als je af en toe even wilt racen.